Energi

Paulus’ brev til Flipperne 2 v13
For det er Gud, der virker i jer både at ville og at virke for hans gode vilje.

Lige meget hvad du vil møde, i dag, i næste uge, om en måned eller om et år, så kommer du ikke til at møde det alene. Gud er med dig, hvert et skridt på vejen. Men han er ikke bare med dig, han virker også i og igennem dig.

Ordet for “virker” er på græsk energos, hvorfra vi får ordet “energi”. Gud er energikilden i dit liv. Du går ikke bare på rå viljestyrke eller på egen hånd, hvor du selv må slide dig igennem tilværelsen. Gud siger, at han giver dig den kraft, du har brug for, uanset hvad du står overfor.

Det er altid en spændende opdagelse at lægge mærke til det, som Gud gør i ens liv og så gå sammen med ham ind i det. Disciplene, som gik sammen med Jesus i tre år, lærte efterhånden, at hver dag kunne blive et nyt eventyr. MEN de oplevede også at stå magtesløse over for de mange forskellige udfordringer, som de mødte.

Efter at de havde set, at Jesus var blevet korsfæstet, gav de op af frygt og modløshed og begyndte at tale om at gå tilbage til deres gamle liv og arbejde. MEN så mødte Jesus dem igen.

Måske har du, lige som jeg og de fleste andre kristne mennesker, som jeg kender, oplevet, at man i visse situationer kan blive lidt overvældet eller mangle motivation. Det er en ærlig sag at sige til Gud, at man mangler energi. Gud ved det og har et vidunderligt løfte til os.

Esajas’ bog 40 v29: Han giver den udmattede kraft, den kraftesløse giver han ny styrke.

REFLEKSION

  • Hvorfor tror du at Gud ønsker, at du skal få adgang til hans kraft, som er tilgængelig for dig?
  • Oplever du et løft fra Gud eller din egen anstrengelse i det liv i dag?
  • Er du opmærksom på det, som Gud virker i dig?

BØN

Kære Gud, tak fordi du kender til intensiteten af mine kampe og udfordringer. Både når din vilje er i konflikt med mine egne ønsker, eller når livet bare er overvældende. Så jeg takker dig for, at du vil give mig den styrke, som jeg har brug for i dag, til at tro på og blive i det fodspor, som du har sat foran mig. AMEN

Må Gud rigt velsigne dig, og velkommen til gudstjeneste på søndag kl. 11:00 i Kulturcentret i Taastrup, Poppel Allé nr. 12.

TEMA: Troens KAMP

Skærtorsdag d. 28 marts kl. 12:00-14:00 holder vi påskemåltid i Huset på Ahornvej 3.
Tilmelding til Michael Jensen. Pris 50 kr. pr. person indbetales til MobilePay 849684 eller bankkonto 2275-3205 622 224 (skriv “Påskemåltid”).