Passer tøjet?

Paulus’ brev til romerne, kapitel 1 vers 1
Fra Paulus, Kristi Jesu tjener, kaldet til apostel, udset til at forkynde det evangelium, som Gud forud har lovet ved sine profeter i De hellige Skrifter

Der er tøj som er behageligt, tøj som er på mode, tøj som du elsker, og tøj som du bare ikke bryder dig om, pænt tøj og praktisk tøj. Dit liv kan på samme måde udtrykke en tilpasning til, hvor du er og hvordan du har det med det.

Bibelen er fuld af mennesker, som i deres liv oplevede at lave gode ting, at deres liv fungerede godt for dem. Andre gange kan vi læse om mennesker, som helt konkret kom ud på dybt vand, hvor de blev distraheret af deres usikkerhed i forsøget på at leve op til andres forventninger, eller som lagde pres på sig selv for at kunne klare opgaven.

Genkender du dine styrker? Det, som du trives med og som fungerer for dig. Det er ligesom at hoppe i noget tøj, som er rigtig behageligt. Der er en god oplevelse med det.

Bibelen fortæller om, hvordan man lever et liv med formål inden for komforten af vores unikke nåde, som Gud har givet os. I de fleste af Paulus’ breve, begynder han med at præsentere sig selv ud fra det, som Gud har kaldet ham til at være. Paulus havde tydeligvis tillid til hvem han var og hvad han gjorde. Han var tryg ved sit kald, uanset de udfordringer, som han stod over for, og han var tryg ved den måde, hvorpå Gud unikt havde uddelt sin nåde i hans liv. Det gav ham både evne, men også mandat, til at gøre det, som han gjorde.

Ligesom Paulus så kan du være tryg ved at leve inden for de grænser, som Gud har givet dig. For at bevæge dig ind i det, som fungerer godt, og som du trives med, så tag en beslutning om at omfavne din unikke måde, som du er skabt på, og ryst begrænsningerne af med at leve op til andres forventninger, og lev i det, som fungerer for dig. Så bliver du fortrolig med dig selv og kan leve dit liv på en måde, der føles som at tage dit mest behagelige tøj på.

Hvad kan vi lære af disse skønne mennesker? Første Mosebog kapitel 4 v20-22:
Ada fødte Jabal. Han blev stamfader til dem, der bor i telte og holder kvæg. Hans bror hed Jubal. Han blev stamfader til alle dem, der spiller på citer og fløjte. Også Silla fødte en søn, Tubal-Kain, stamfader til smedene, alle dem, der forarbejder kobber og jern. Tubal-Kains søster hed Na’ama.

REFLEKSION

  • Hvor godt kender du dig selv?
  • Hvor godt har du accepteret dig selv?
  • Hvor godt fungerer du som dig selv?

BØN

Kære Gud, jeg takker dig for, at det du gør, det gør du helt rigtigt. Så jeg beder om, at du vil lære mig at se det i mit eget liv og give mig styrke til at komme forbi de begrænsninger, som jeg eller andre mennesker har pålagt mig. Vis mig, hvordan jeg kan leve mit liv med visdom og være tryg i den måde, som du har skabt mig på. AMEN

Må Gud rigt velsigne dig, og velkommen til gudstjeneste på søndag kl. 11:00 i Kulturcentret i Taastrup, Poppel Allé nr. 12.

Skærtorsdag d. 28 marts kl. 12:00-14:00 holder vi påskemåltid i Huset på Ahornvej 3.
Tilmelding til Michael Jensen. Pris 50 kr. pr. person indbetales til MobilePay 849684 eller bankkonto 2275-3205 622 224 (skriv “Påskemåltid”).

Kærlig hilsen
Michael Jensen