Kærlighed hvordan?

Jesus siger i Mattæus-evangeliet 22 v39 bl.a.:
Du skal elske din næste som dig selv.

Men hvordan skal det dog gå til?? Det var da noget af et forlangende, må man sige.

Den vigtigste del af svaret finder vi i Galater-brevet 5 v22-23: Men det, Helligånden frembringer i os, er: Kærlighed, glæde og fred; tålmodighed og hjælpsomhed; godhed og troskab; nænsomhed og selvbeherskelse.

Guds Helligånd vil frembringe alle de ting i os, når vi har taget imod Jesus som vores frelser! Men vi skal også arbejde på det; vi slipper ikke helt for at gøre noget selv. Der er praktiske anvisninger nogle andre steder:

Filipper-brevet 2 v3-4: Gør intet ud fra selviske motiver eller personlige ambitioner. Vær ydmyge og se op til hinanden, så I giver andre mere ære end jer selv. Sørg ikke bare for jeres egne behov, men tænk også på de andres.

Efeser-brevet 4 v1-2: Jeg, som nu sidder fængslet her, fordi jeg tjener Herren, bønfalder jer om at leve det kald værdigt, som I har modtaget. Vær ydmyge og imødekommende. Vær tålmodige og bær over med hinanden i kærlighed.

Eller sagt på en anden måde: Ydmyghed og respekt for andre er en god begyndelse.

 

Må Gud velsigne dig på den rejse, og i det hele taget. Og velkommen på søndag kl. 11, hvor vi igen holder sommergudstjeneste på Ahornvej 3 i Taastrup. Håber, vi ses!

Kærlig hilsen
Arne Christensen

Et glædeligt budskab

I sit brev til galaterne kap. 1 v6-7 skriver Paulus nogle hårde ord til dem:

Jeg er chokeret over, at I så hurtigt har vendt jer fra Gud, som kaldte jer til at leve i Kristi nåde. Vi bragte jer det glædelige budskab om Jesus, men I har nu taget imod et andet budskab, som bestemt ikke er glædeligt. Der er nogen, der skaber forvirring iblandt jer ved at fordreje glædesbudskabet fra Kristus.

Hvad sker der dog her, hvorfor er Paulus så chokeret? Fordi der var kommet nogen ind i menighederne i Galatien, der modsagde det glædelige budskab, som Paulus var kommet med. Det store spørgsmål var: Er Gud god mod os på grund af noget, som vi tror eller gør; eller er vi kommet til tro på ham på grund af hans godhed imod os? Hvad kom først? Hvilken vej rundt er det?

Der var altså kommet nogen ind, som sagde, at først skal vi tro rigtigt og gøre nogle særlige “religiøse” ting, og så vil Gud se på os med milde øjne og være god ved os. Det hører man også i vore dage – nu er det bare nogle andre religiøse ting, der bliver fremhævet, end det var dengang; ellers er der ingen forskel.

Det kristne svar er omvendt. Det finder vi f.eks. klart formuleret i brevet til Efeserne 2 v8: Ved Guds nåde er I frelst i kraft af jeres tro på Kristus. Det er ikke jeres egen fortjeneste, men en gave fra Gud. Og hvor kommer den tro mon fra? Se i brevet til Romerne 2 v4: … Forstår du ikke, at Guds godhed leder dig til at bede ham om tilgivelse? I en anden oversættelse står der “… at Guds godhed vil føre dig til omvendelse“, det er det samme.

Så Guds gave, Guds godhed kommer før vores tro på ham. De leder os til at tro og omvende os; og i kraft af den tro bliver vi frelst. Fordi det er Gud, der tager initiativet, er det ikke vores fortjeneste, men er altsammen en gave fra Gud; det er Guds nåde imod os. Det er virkelig et glædesbudskab, for det tager præstationspresset af os. Vi skal bare tage imod troen fra ham (og lade være med at stritte imod og nægte at omvende os!), så bliver vi frelst.

At troen så helt naturligt vil smitte af på, hvad vi gør, det er bare godt og viser et glimt mere af Guds godhed mod os. Men det handler ikke om særlige “religiøse” handlinger, det handler om at vise godhed og kærlighed mod andre, ligesom Gud har gjort mod os fra starten af.

 

Lad os tale mere om det på søndag kl. 11, hvor vi mødes igen til sommergudstjeneste på Ahornvej 3 i Taastrup.

Kærlig hilsen
Arne Christensen

Hvem kan mon det?

Apostlenes Gerninger 4 v12:
Der findes ikke frelse andre steder end hos Jesus, for der er ingen andre i hele verden, som kan frelse os mennesker.

Peter og de andre apostle blev afhørt af ypperstepræsten og de andre religiøse ledere, fordi de skabte røre i Jerusalem ved at helbrede i lam mand i Jesu navn. De blev spurgt, hvem der havde givet dem ret til at gøre den slags ting? Og Peters svar var klart: Det har Jesus, og der er for øvrigt ingen andre end ham, der har kraften til at hjælpe os mennesker!

Der er ellers masser af meninger om, hvem der har svaret på alting: Der nævnes navne på guder og religiøse ledere, og der peges på politiske ledere i fortiden og i nutiden. Men tit og ofte bliver folk skuffede, for det “virker ikke” i længden. Menneskers grundlæggende problem, relationen til Gud og andre mennesker, bliver ikke forbedret af religiøse eller politiske systemer. Vi har brug for een, der har kraften til hjælpe os indefra, ikke bare udefra. Det kan Jesus, når vi lader ham gøre det. Han satte som pejlemærke for os at

Du skal elske Herren, din Gud, at hele dit hjerte, med liv og sjæl, med alle dine tanker og al din styrke!  Og:
Du skal elske din næste som dig selv!
(Markus-evangeliet 12 v30-31)

Det er et liv, der fungerer! Det afgørende her er, at han også hjælper os med at komme derhen, når bare vi vil lukke op for ham og tage imod det fra ham. Og der er ingen andre i hele verden, som kan det! Guds Søn kan mere, end noget menneske kan.

 

På søndag kl. 11 mødes vi igen til sommergudstjeneste på Ahornvej 3 i Taastrup. Tag gerne en madpakke med, så vi kan hygge os lidt sammen bagefter, ligesom vi gjorde for nogle uger siden.

Kærlig hilsen
Arne Christensen

7 eller 77 gange?

I Lukas-evangeliet 17 v3-4 læser vi om konflikter med medkristne:

„Hvis din ven forsynder sig imod dig, så konfronter ham med det. Hvis han hører på dig og beder om tilgivelse, så tilgiv ham. Selv hvis han forsynder sig syv gange om dagen, skal du tilgive ham, for så vidt han angrer og beder om tilgivelse.”

Wow! Det kræver sit at tage en konflikt op på den måde. Og så flere gange på samme dag! Men der er mere. Der, hvor Mattæus fortæller om den samme ting, virker det som om Peter tager Jesu ord til sig som en firkantet regel, men dog lige stiller et checkspørgsmål. Se i Mattæus-evangeliet 18 v21-22:

„Herre, hvor mange gange skal jeg tilgive en, der forsynder sig imod mig?” spurgte Peter. „Er syv gange nok?” Nej,” svarede Jesus, „lad det være 77 gange!

Lige så snart Jesus hører, at Peter har taget antallet helt bogstaveligt, laver han det om til noget større. Det er vist de færreste, der er i stand til at holde så nøje regnskab med hvor mange gange, de har måttet tilgive den samme person. Nogle Bibel-oversættelser siger endda “70 gange 7 gange”, og det bliver det bestemt ikke lettere af. At tælle altså.

Mon ikke Jesus i virkeligheden vil sige, at vi skal holde op med at tælle? Altså tilgive uden at holde regnskab? Guds tilgivelse er jo dog en grundsten i vores forhold til ham; og på samme måde skal det være mellem os, der tror på ham.

Men hvis der er et problem med, at din ven ikke angrer og beder om tilgivelse, så er der brug for andres hjælp til konfliktløsning. Når der er tale om medkristne, giver Jesus nogle anvisninger i Mattæus-evangeliet 18 v15-18. Med ikke-kristne kan det være vanskeligere – men tilgivelse vil under alle omstændigheder hjælpe dig med at få dine tanker væk fra sagen. Selv om nogen har forsyndet sig imod dig, skal du ikke gå og tænke på det og bære nag; det går kun ud over dig selv.

 

Husk, at her i sommerferieperioden, altså fra nu på søndag, holder vi vores gudstjenester i kirkens hus på Ahornvej 3. Det er klokken 11 som sædvanligt, men det bliver på en lidt anden måde.

Kærlig hilsen
Arne Christensen

Hurtig levering

Vi er blevet vant til, at tingene går hurtigt. I mandags aftes gik vores opvaskemaskine, og onsdag morgen kom fragtmanden med en ny. Det er nemt og praktisk, og butikkerne anstrenger sig virkelig for at få varerne leveret i en fart.

Men er alt i livet sådan? I Lukas-evangeliet kap. 18 v1 står der om Jesus at: Han fortalte dem en lignelse om, at de altid skulle bede og ikke blive trætte. Slå evt. selv op og læs hele historien – den understreger, at det at bede ikke er ligesom at bestille noget i en netbutik. Gud er ikke en leverandør – han er vores far og vil gerne hjælpe os, men han gør det tit på en anderledes måde. Det har han sine grunde til. Nogle gange lærer han os mere tålmodighed undervejs, og vi skal altid være vedholdende og udholdende i bøn til ham. Det giver os et dybere forhold til ham – Gud er god!

Lige nu, hvor både Michael præst og Michael formand er ramt af sygdom, er det særlig aktuelt for os som menighed. Lad os bede for dem uden at blive trætte!

 

Lidt om programmet den næste tid:

På søndag klokken 11 har vi gudstjeneste i Taastrup Kulturcenter, Poppel Allé 12. David Hudson kommer på besøg og vil tale. Kom gerne lidt før og giv en hånd med. Vi er der allerede fra klokken 10.

På onsdag den 3/7 holder vi bedemøde kl. 19:30 på Ahornvej 3, Taastrup.

I sommerferieperioden, dvs. fra søndag den 7/7, holder vi gudstjenestene på Ahornvej 3 og på en lidt enklere måde.

Kærlig hilsen
Arne Christensen

For sit navns skyld

Salme 23:1-4 ”Herren er min hyrde, han sørger altid for mig. Han leder mig til grønne enge og fører mig til stille vandløb. Han giver mig ny styrke, og leder mig på den rette vej, for sit navns skyld.”

Kong David var ofte i modvind i sit liv. På et tidspunkt gjorde endda hans ældste søn oprør imod ham og jog ham ud af Jerusalem. Men Gud greb ind igen og igen, og David kunne igen og igen synge: ”Han giver mig ny styrke, og leder mig på den rette vej, for sit navns skyld.” Og netop her ligger der en sandhed gemt i detaljen. Gud er den trofaste hyrde og han svigter ikke. Det er imod hele hans natur. Uanset hvad vi møder som kirke, som menighed og hver især, så vil han holde fast i os.

Men for at opnå den velsignelse, det er at opleve Guds hånd i vores liv, så må vi give afkald på vores egen stolthed. Hvad jeg mener er ikke så vigtigt – men til gengæld; hvad Gud mener! Som Paulus skriver i brevet til Romerne, som havde mange diskussioner om, hvad man skulle og ikke skulle: ”Der er jo ingen af os, der lever eller dør for selv at få ære. Nej, vi ønsker at leve til Guds ære og dø til Guds ære. Hvad enten vi lever eller dør, så tilhører vi ham.”

På søndag klokken 11 er der igen gudstjeneste i Taastrup Kulturcenter, Poppel Allé 12. Det er Betina Anker Wiik fra Københavns Familiekirke, som taler. Kom gerne lidt før og giv en hånd med. Vi er der allerede fra klokken 10.

Kærlig hilsen
Michael Rask Christensen

 

PRAKTISKE BESKEDER:

Skt. Hans

Du opfordres til at gå med til vores fælles hus på Ahornvej i Taastrup til Skt. Hans-hygge efter gudstjenesten søndag den 23. juni. Tak en madpakke med, så bliver der sørget for kaffe og te. Ved samme lejlighed kan vi måske også i fællesskab få rykket lidt ukrudt og pynte lidt på haven.

Sommergudstjenester

I juli måned, det vil sige de seks søndage fra 7. juli til og med 11. august, mødes vi i huset på Ahornvej 3 i Taastrup. Da mange skiftevis vil være på ferie, bliver det enkle gudstjenester med en andagt og lovsange.

Michael Jensen

Vores præst, Michael Jensen, har det bedre og bedre hver dag. Han er ikke oppe på fuld styrke endnu, men han savner os. Michael planlægger at kigge forbi til gudstjenesten den 30. juni, hvor David ”Buck” Hudson taler, og Lissette oversætter og regner med at tage et par gudstjenester i løbet af juli måned.

Det er ikke for sjov, det her!

Apostlenes gerninger 8:24: ”Åh nej!” udbrød Simon. ”Bed for mig til Herren, så det, I har sagt, ikke skal ske med mig.”

I Apostlenes Gerninger kan vi læse om, hvordan der udbrød vækkelse i Samaria, og mange samaritanere kom til tro på Jesus. En af dem var en troldmand ved navn Simon. Da Peter beder for, at de samaritanske troende må modtage Helligånden – og det sker – så tilbyder Simon apostlene penge og siger, ”Giv også mig en sådan magt, så dem jeg lægger mine hænder på, får Helligåndens kraft.” og Peter svarede ”Gid dine penge må gå til grunde – og du selv med – siden du kunne få den tanke, at Guds gave kan købes for penge! Du har ingen andel i det her, for du står ikke i et ret forhold til Gud. Du skal vende om fra dine onde tanker og bede Herren om at tilgive din selviskhed. Jeg kan se, at du er fuld af magtbegær og bundet af synd.” (Apostlenes Gerninger 8:20-23) og da udbryder Simon ”Bed for mig til Herren, så det, I har sagt, ikke skal ske med mig.”

Simon var troende, men med de forkerte motiver. Guds Ånd – Helligånden – har ét formål, og det er at herliggøre Gud og gøre Guds vilje – hverken din eller min vilje (eller samaritaneren Simons). I Fadervor beder vi, ”Ske din vilje, som i Himlen således også på jorden”. Må vores Far i Himlen helbrede os og opfylde alle vores andre bønner, men lad det ske, så han bliver æret og ophøjet!

På søndag er der gudstjeneste klokken 11:00 i Taastrup Kulturcenter, Poppel Allé 12 i Taastrup, hvor jeg har forberedt en prædiken!

Kærlig hilsen
Michael Rask Christensen

Han oprejser os, så vi kan leve for Guds ansigt!

Hoseas’ bog 6: 1-2: ”Kom!” siger de. ”Vi må hellere vende os til Herren! Når han har sønderrevet os, kan han vel også helbrede os. Når han har slået os, må det være ham, der skal forbinde vores sår. Han giver os nyt liv om to dage, oprejser os på den tredje dag, så vi kan leve for Guds ansigt.”

I onsdags havde vi et rigtigt godt bedemøde i kirkens hus på Ahornvej i Taastrup. Et af de emner, der blev taget op, var situationen omkring abort i Danmark. Vores folkevalgte har netop vedtaget en lov, som yderligere liberaliserer adgangen til fri abort. Vi bad for de ufødte liv og for at Gud måtte sende sin Ånd over landet, så det ikke længere bliver anset som en acceptabel udvej at foretage en abort. Der blev bedt for, at vi måtte blive et samfund, hvor vi reelt tog os af hinanden – også dem, som var blevet gravide og dermed stod i en vanskelig situation socialt. Som, der var en, der bad: Der var jo også engang, at det var socialt acceptabelt at ryge allevegne.

Hoseas profeterede på et tidspunkt hvor både Israel og Judæa var i moralsk forfald. Hoseas profeterer om, hvordan Gud vil straffe landet – men også om, hvordan Gud ønsker at tilgive og genoprette, når folket omvender sig og igen begynder at følge Guds love. Det er også i dette afsnit, at Gud siger: ”Jeg ønsker barmhjertighed frem for slagtofre.” I skriftstedet i indledningen profeteres, at hvis vi omvender os, vil han forbinde vores sår, give os nyt liv om to dage og rejse os på den tredje dag, så vi kan leve for Guds ansigt. Min bøn er, at vi som kirke fortsat må turde forsvare det ufødte liv, fordi ethvert menneskeliv er værdifuldt i Guds øjne – og at vi som land må forstå, hvad der er det rigtige at gøre!

På søndag er der gudstjeneste klokken 11:00 i Taastrup Kulturcenter, Poppel Allé 12 i Taastrup, hvor Per Eivind Stig har forberedt en prædiken!

Kærlig hilsen
Michael Rask Christensen

I dag skal du komme med mig til Paradiset

Lukasevangeliet 23:42-43: Så sagde han: ”Jesus, husk på mig, når du kommer til dit rige.” Jesus svarede: ”Det siger jeg dig: I dag skal du komme med mig til Paradiset.”

Så var det dagen, hvor der blev afsagt endelig dom i en af de mest omtalte drabssager i Danmark. Forbryderen blev idømt forvaring – det vil sige at han kommer til at være spærret inde på ubestemt tid. Det er en alvorlig straf, men også en alvorlig forbrydelse.

Og så er det, at man måske – jeg gør i hvert fald – igen kommer til at tænke på: Kan Gud også tilgive sådant et menneske? Der var engang en, der sagde til mig, at selv Hitler – hvis han havde omvendt sig nede i førerbunkeren i Berlin – kunne være blevet tilgivet af Gud. Jeg som menneske har svært ved at fatte det, men jeg er jo heller ikke Gud.

Da Jesus hang på korset, bad han for dem, der var i gang med at slå ham ihjel. Der står at de to forbrydere, der blev korsfæstet med ham, også hånede ham. Men – i Lukasevangeliet er der en lille detalje. Den ene forbryder håner Jesus, mens den andet tager ham i forsvar. Og, han beder Jesus huske på ham, når han kommer til sit rige. Og Jesus svarer, at de sammen skal til paradiset samme dag.

Normalt blev man ikke korsfæstet for småting i Romerriget. Straffen var så modbydelig, at Romerrigets egne statsborgere ikke kunne idømmes den (læs om Paulus i Apostlenes Gerninger). Og, alligevel er Jesus parat til at tilgive en mand, som omvender sig på kanten af dødsriget, uanset hvilke forbrydelser han har begået.

Bare en tanke…

På søndag er der gudstjeneste klokken 11:00 i Taastrup Kulturcenter, Poppel Allé 12 i Taastrup. Der er nadver og Rajesh David har forberedt en prædiken!

Kærlig hilsen
Michael Rask Christensen

Åh, mægtige Gud, om du dog ville forbarme dig

1. Samuels bog 1:11
”Åh, mægtige Gud, om du dog ville forbarme dig og se min elendighed,” bad hun.

Hanna, hed en kvinde, som levede i Efraims højland for mange år siden. Hun var en af to koner til en mand, der hed Elkana, og hun var barnløs. På den tid var det at være barnløs en meget pinlig affære. Der måtte jo være en årsag til at Gud ikke velsignede hende med børn lige som han havde gjort med Elkanas anden kone, Peninna.

Hannas barnløshed var en stor sorg for hende, og det blev ikke bedre af, at hendes omgivelser mildt sagt ikke havde den store forståelse for hende. Konen ovre i det andet soveværelse gjorde nar ad hende, og hendes mand spurgte ”Betyder jeg ikke mere for dig end ti sønner?” Jeg ved ikke, hvad der har gjort mest ondt; den skadefro Peninna eller den noget klodsede mand. For, Elkana elskede jo Hanna og sørgede for at hun fik en dobbelt portion mad, når der skulle spises.

Hanna bad en inderlig bøn til Gud. Under heftig gråd bad hun til Gud, og hun var endda så bevæget, at præsten Eli, som så hende bede, troede at hun var fuld. Men da det går op for Eli, at Hanna blot har udgydt sit hjerte for Gud i en inderlig bøn, så velsigner han hende med ”Må Israels Gud bønhøre dig hvad du end har bedt ham om.”

Som mennesker vil livet byde os på situationer, hvor vi ikke har den ringeste anelse om, hvad vi skal stille op. Og, det er i sådanne situationer, at Gud venter på, at vi tør overgive det hele til ham og stole på, at Guds løsning er den rigtige. Det er ikke altid lige nemt, og nogle gange ender vi i desperation. Hanna havde måttet høre for sin barnløshed i årevis, og til sidst var hun desperat. Hun gav også Gud et meget vidtrækkende løfte – og vigtigst af alt – hun holdt det! Og, Gud hørte hendes bøn.

Det kommer vi til at kigge nærmere på på søndag 🙂

For, på søndag er der igen gudstjeneste klokken 11:00 i Taastrup Kulturcenter, Poppel Allé 12 i Taastrup. Hvis du kan være der en times tid forinden og hjælpe med at stille op, så er du meget velkommen til det!

Kærlig hilsen
Michael Rask Christensen

… en levende frikirke på Københavns vestegn