Lær os at bede

Lukas-evangeliet 11 v1: Herre, lær os at bede.

Mange mennesker kender ”Fader vor”, for nogen som en remse og for andre et ritual.

Men Fader vor er Jesu respons på disciplenes ønske om, at han må lære dem at bede. Det er ikke bønnen, for Jesus beder mange andre bønner igennem evangelierne. Så hvad er det, som Jesus lærte sine disciple?

Han lærte dem, at bøn er at søge Gud og hans vilje. Bøn er derfor ikke et spørgsmål om mange ord, men om en tillidsfuld relation til vores Far, som er i himlene, og til hans gode og fuldkomne vilje for os. Tillid til, at han vil se til vores behov, bringe orden i vores relationer og beskytte os fra det onde. Alt sammen i en forståelse af, at Guds Rige også kan blive en del af din og min tilværelse her på jorden. Så bliver Guds navn æret nu og i al evighed. Jesus lærte os om bøn, at Gud har et rige, hvor tingene er markant anderledes end det, vi oplever her på jorden, og at vi er skabt til at være en del af det rige. Derfor oplever vi et naturligt ubehag der, hvor Guds vilje ikke sker. Dette føder en naturlig bøn frem i os efter at komme tilbage til Guds originale plan. ”Komme dit rige, ske din vilje”. Så bliver vi løst fra vores egen begrænsning og træder ind på Guds territorium. Så giver vi plads til, at Gud kan handle, og dermed også mulighed for hans genoprettelse.

Så hvad er Guds vilje for os og hvordan kan vi bede efter den? Romerbrevet 8 v26-27: Ånden kommer os til hjælp i vor skrøbelighed. For hvordan vi skal bede, og hvad vi skal bede om, ved vi ikke. Men Ånden selv går i forbøn for os med uudsigelige sukke, og han, der ransager hjerterne, ved, hvad Ånden vil, for den går i forbøn for de hellige efter Guds vilje. Der ligger en stor hemmelighed i disse vers om bøn, for at lære at bede er også at lære at være stille og lytte.

REFLEKSION

  • Er bøn for dig en ønskeliste? Eller et ønske om at finde Guds vilje?
  • Hvordan er din tillid til Guds vilje?
  • Hvad bruger du mest tid på, når du beder, ord eller at lytte?

BØN
Vor Fader, du som er i himlene! Helliget blive dit navn, komme dit rige, ske din vilje som i himlen således også på jorden; giv os i dag vort daglige brød, og forlad os vor skyld, som også vi forlader vore skyldnere, og led os ikke ind i fristelse, men fri os fra det onde. For dit er Riget og magten og æren i evighed! Amen.

 

Må Gud rigt velsigne dig, og velkommen til gudstjeneste på søndag kl. 11:00 i Kulturcentret i Taastrup, Poppel Allé nr. 12.

Tema: Bønnens hensigt og magt

Kærlig hilsen
Michael Jensen

På søndag d. 11. juni vil vi afholde informationsmøde efter gudstjenesten.

Den 23. juni holder vi Sankt Hans-aften i Huset på Ahornvej 3 i Taastrup, fra kl. 17:00