Det største

Johannes-evangeliet 15 v13
Større kærlighed har ingen end den at sætte sit liv til for sine venner.

Jesus har selv skrevet erindringen om sin lidenskab dybt ind i vores hjerte. Ved vor Herre Jesu Kristi offer finder vi den kærlighed og nåde, som var nødvendig for vores frelse. I det offer henter vi styrke og håb til at gå videre på troens vej. Kort sagt, så finder vi i den en uudtømmelig skat og en endeløs kilde til livet af åndelige velsignelser. Frelserens bitre lidelser, så meget kræves der for at vinde min sjæl, og i det forstår vi ordene om at:
Større kærlighed har ingen end den at sætte sit liv til for sine venner.

Korset efterlader ingen tvivl om Guds kærlighed og nåde. Hans mål var at række ud til dig og mig og give os livet tilbage. Vores lænker er væk, vores skyld er betalt. For Jesu blod, det gør os fri og det betyder død til død, og livet for den, som vil tro og tage imod det. Den uskyldige blev dømt skyldig, mens den skyldige går fri. Fordi Guds Lam blev slagtet, er jeg nu tilgivet. Korset fortæller om Guds kærlighed, men den tomme grav fortæller mig, at Gud stadig er i kontrol.

For Jesus Kristus er opstået. Det faktum, at Jesus opstod, er vores håb og glæde, fordi Kristi opstandelse garanterer vores egen. At glæde sig over håbet om opstandelse er en trodshandling. Det giver frihed til alle dem, der tror. Frihed fra syndens lænker. Frihed fra skam. Frihed fra håbløshed. Frihed fra fortvivlelse. Frihed fra afhængighed. Frihed fra skyld. Frihed fra mørke og evig adskillelse fra Gud.

Det giver nyt liv. Vi er ikke kun tilgivet og sat fri, men vi har et helt nyt liv, forandrede indefra, for han fornyer vores sind og tanker. Han ændrer vores hjerter og ønsker. Han giver os et nyt formål og mening for hver dag, der ligger foran os.

Og vi får kraft til at leve i dag. Hans magt brød igennem døden, og den samme kraft er levende i os i dag. Gud giver os Helligåndens kraft, som lever og bevæger sig igennem os hver dag.

Hvad er din respons? Her er min: Jeg giver hele mit liv for at ære denne kærlighed og takke Gud. For intet andet er større end det.

REFLEKSION

  • Kan du tænke på noget større end een, som vil give sit liv for en anden?
  • Hvad fortæller det om din værdi, at Jesus døde for dig?
  • Hvad er din respons til det?

BØN
Tak for korset, prisen du betalte for mig. Tak at du gav dig selv så fuldstændigt, Herre. Nu er mine synder væk, alt er tilgivet på grund af dit offer. Så jeg beder om, at jeg må kunne forstå og tage imod din kærlighed til mig, så at jeg kan leve i den frihed, som korset har givet mig. AMEN

 

Må Gud rigt velsigne dig, og velkommen til påskegudstjeneste på søndag kl. 11:00 i Kulturcentret i Taastrup, Poppel Allé nr. 12.

TEMA: Tilbage til livet

Onsdag d. 12 april kl. 12:00: Fælles frokost på Ahornvej 3 i Taastrup

Søndag d. 16 april taler Dave Richards fra Salt and Light til gudstjenesten