Accepteret

1 Kor. 1 v30:
Men ham skyldes det, at I er i Kristus Jesus, som er blevet visdom for os fra Gud, både retfærdighed og helligelse og forløsning, for at den, der er stolt, skal være stolt af Herren.

Mennesker bruger meget af deres liv på at blive accepteret. Det tøj du har på, eller den bil du kører, de venner du vælger, den mad du spiser, og hvad de siger på Internettet er ofte motiveret af et stort behov for accept. En har en gang forklaret mig, at det var som om at han var blevet sat uden for døren at vente og håbe på at blive lukket ind igen.
Jeg tror, at det for mange mennesker handler om en grundlæggende mangel, der er noget som ikke er på plads. Lad mig starte med at sige, du er allerede accepteret af den, der skabte dig. Du optjente ikke Guds accept. Gud gav den frit til dig. Han alene gjorde det muligt for dig at være accepteret. Jesus er den, der gjorde dig acceptabel for Gud.
Hvordan gjorde Jesus dig acceptabel for Gud? Gud er perfekt, så hvordan kunne en perfekt Gud lade ufuldkomne mennesker komme ind i fællesskabet med ham? Der skulle ske noget.

Gud tog sig af problemet. Han kom til jorden som et menneske i form af Jesus Kristus og døde for mennesket synd, altså det som skilte os fra kontakten til Gud og som gav os følelsen af at være uaccepteret.
Der er et udtryk i bibelen som hedder retfærdiggørelse. Her ser Gud dig fuldkommen perfekt (alt ved dig er godt og rigtigt), uanset din fortid. Da Gud sendte sin søn for at dø for dig, blev du acceptabel for ham. Så hvis Gud har accepteret dig, hvorfor har du så brug for godkendelse fra andre mennesker eller for dig selv? Alt for mange mennesker har oplevet, at andre peger på dem. Du er ikke god nok, der er det og det i vejen med dig. Det er jo til at blive vanvittig af. En af de mest befriende ting i livet er derfor endelig at vide, at du ikke har brug for andre menneskers godkendelse for at blive accepteret og være lykkelig. Du elsket, og du accepteres ligesom du er. Lad denne sandhed føre dig ind i et lykkeligt og formålsrettet liv.

Lad Guds sandhed om dig fylde dig med glæde og tryghed, du er ligesom du skal være, med alt hvad du har brug for. Lad INGEN fortælle dig noget andet, hverken fra din fortid eller nutid, heller ikke dig selv. Men træd ind i hver en ny dag med den vished, at du kan gøre en forskel, fordi du er en gave som er perfekt skabt for den tid du lever i.

Bøn
Tak du fordi du sendte Jesus til at dø for alt det, som skilte os fra hinanden.
Nu beder jeg om at lære at forstå, hvad dette i virkeligheden betyder, for mit liv og min hverdag. Tak Gud for din kærlighed og din accept. Hjælp mig til, at kunne tage imod det og stole på at det er sandt, så jeg accepterer mig selv og ikke være styret af andres meninger og holdninger om, hvad der rigtigt eller forkert, hvad der er ”in” eller ”yt”. Amen


Rigtig god weekend og Gud velsigne dig, vi ses til gudstjeneste på søndag kl. 11.00 i Taastrup Kulturcenter, Poppel Allé 12, i Taastrup. Tema: Guds utrolige men også ulogiske kærlighed.

Kærlig hilsen Michael Jensen