Kan der komme noget godt ud af min situation?

I svære tider, kan man føle sig glemt og overset, som en brik i mængden, et nummer i systemet. Men du er ikke glemt, du er kendt af Gud, som siger til dig!
Es. 45 v3 Jeg giver dig mørkets skatte, de bortgemte rigdomme, for at du skal vide, at jeg er Herren, Israels Gud, som kalder dig ved navn.

Gud er personlig og relationel og han kalder dig ved navn.
Der er intet mere intimt end at være fuldt kendt. Al svaghed, hvad der får dig til at grine og græde, din frygt, håb og drømme, er kendt af Gud. Ingen vil kende dig fuldt ud på jorden, men det gør Gud. Han er den eneste, der ser igennem lagene i din personlighed til kernen i dit væsen og helt ind i dit hjerte. Gud er interesseret i din reaktion på det du står i og hvordan, det påvirker din relation til ham godt eller skidt.

Han er den Gud, der kalder dig ved dit navn og har skjult rigdom i det, som du står i her og nu. Han ønsker være tæt på dig i alle livets forhold og har som den eneste, al magt til at vende din sorg til dans.
I Bibelen er der en beretning om en mand, der mistede alt. Hans respons til Gud var, at han faldt på sit ansigt og sagde: Herren gav, Herren tog, Herrens navn være lovet.

Måske står du i en svær situation, måske savner du et gennembrud, måske er det dig, som har brug for at sige: Gud, jeg ved ikke, hvad der foregår, men jeg forstår, du har givet, og du har taget. Lovet være dit navn.

Tillid og tilbedelse i sig selv, er en skat i mørket. Selv med smerter kan du vide, at Gud stadig er  god og kærlig. Gud er ikke ophavsmand til ondskab eller ulykker. Han er i kontrol og i sin tid har en vej igennem det hele. Vi lever i en tid, hvor alt er forandret men Gud forandres aldrig.
Du kan være åben, overfor, at Gud har guld og diamanter skjult på skjulte steder og være klar til at modtage og omfavne disse skatte, når han viser dem til dig. Uanset på hvilken måde, han griber ind, kan du vide, at han er den samme personlige Gud, der altid vil være dig nær, hvad du end går igennem.
Job sagde midt i sin nød: Gud kender min færd, prøver han mig, kommer jeg ud som guld. Job 23 v10

I svære tider har jeg gået mange gåture med Jesus. Jeg har lært at stole på ham, i de mørkeste steder, jeg nogensinde har været. Igennem mine lidelser har jeg også lært, at trøste og forstå mennesker i deres lidelse med den trøst Gud har givet mig.
Dette er det guld, de skatte, som Gud har produceret i mit liv. Han kan gøre det samme i dit liv, når du tillader ham at bruge din smerte til sin ære.

Bøn
Kære Gud, hjælp mig til at holde fast i troen på dig. Hjælp mig til, forsats at stole og have tillid til dine løfter. Jeg beder om hjælp, til at se de bortgemte rigdomme og tage imod de skatte du har til mig. Hjælp mig til at forstå, at du Gud, stadig er almægtig til at vende min situation, så jeg kan slippe min angst og usikkerhed.
I Jesus navn Amen

Rigtig god weekend og Gud velsigne dig, vi ses til gudstjeneste på søndag kl. 11.00 Taastrup Kulturcenter, Poppel Allé 12, i Taastrup

Kærlig hilsen Michael Jensen