O salige stund …

Jeg vil gerne dele med jer min favorit påskesalme. Som barn og ung elskede jeg triumfen og det sus der gik igennem forsamlingen påskemorgen da vi sang denne salmen, og jeg har det stadigvæk på samme måde i dag. Håber at du vil tage dig tid til at lytte til linket her: https://youtu.be/wfl6raAX_XU . Teksten af Johan Halmrast er:

Å, salige stund uten like, Han lever, han lever ennu!
Han vandrer i seierens rike, Min sjel, hvorfor sørger da du?
Han er ikke lenger i graven, Hvor bleknet i døden han lå,
Jeg levende så ham i haven, Og aldri så skjønn jeg ham så.

Han lever, og jeg skal få bringe Hans venner det salige ord –
Tenk, jeg som er ringest blant ringe, Den minste han kjenner på jord.
Tenk, jeg skal hans hilsen frembære, Å, kunne jeg synge det ut!
Å, kunne ei engler begjære Å gå med så salig et bud!

Å, salige stund uten like, Han lever, han lever ennu!
Han vandrer i seierens rike, Min sjel, hvorfor sørger da du?
Du søkte din trøst i den døde, Og dvelte ved gravnatten kun,
Så fikk du ham levende møte, Å, salige, salige stund!

Og så kan du om du vil, bede denne bøn sammen med mig:
“Tak Jesus, at du tog min synd, skyld og skam og naglet det til korset! Du gav dig selv for mig så jeg kunne blive fri og leve i mit rette element, som er dig, du almægtige Fader og Gud. For evigt er jeg din! Du giver håb, tro og kærlighed ! Du giver mig virkeligt liv!”

Jesus lever og er opstanden fra de døde!
God påske!

Med hilsen Ellinor Stig

 

Påskedag den 12. april: Online-gudstjeneste. Du vil kunne finde elementerne til påskegudstjenesten ved at gå ind på https://www.citykirken.dk/online-soendage og følge dagens link.