I ørkenen

Hoseas’ bog 2 v16
jeg vil føre hende ud i ørkenen og tale til hendes hjerte.

Vi har alle prøvet at være der, du er der måske nu eller du kender nogen som er der. Når livet opleves som en ørkenvandring. Når det er svært at finde løsning eller retning, Når man er træt og selv Gud føles langt borte. HVAD GØR JEG SÅ?

Jeg er mange gange blevet inspireret af en sang, som hedder ”Desert song”, Ørkensangen på dansk, af Brooke Ligertwood.

Denne sang har hjulpet mig mange gange til at holde fokus på Gud, min tjeneste og livet i al almindelighed. Den har holdt humøret oppe igennem svære tider. Måske kan den gøre det samme for dig? Her et lille udpluk fra sangen, frit oversat.

”Dette er min bøn i ørkenen, når alt det, der er inden i mig, føles tørt
Dette er min bøn i min sult og nød. Så er min Gud den Gud, der sørger for mig.
Og dette er min bøn i ilden, i svaghed eller prøvelse og smerte.
Så er der en tro, som er mere værd end guld, og hvor intet våben, der er dannet mod mig, kan sejre. Her vil jeg glæde mig og her vil jeg erklære, at Gud er min sejr, for han er her.
Og dette er min bøn i kampen, når triumfen stadig er på vej.
Jeg er medarving med Kristus og står fast på hans løfter.
I hele mit liv til enhver tid, så er du stadig Gud og jeg har stadig en grund til at synge og tilbede, for du er min sejr og min herre.”

Så er det, jeg beder om, kære Gud, jeg har brug for din kærlighed, ligesom ørkenen har brug for regnen, sådan har jeg brug for din berøring. For et øjeblik uden dig er en hjertesorg, jeg ikke kan holde ud. Kom og mød mig på ny, ligesom havene møder kysten og morgenen, stjæler natten. Det er det øjeblik, som jeg længes efter i din nærhed.

I Bibelen er der mange mennesker, som var en tur i ørkenen, Abraham – Josef – Moses – David – Elias og Paulus for bare at nævne et par stykker. Selv Jesus var en tur i ørkenen. I ørkenen lærte de noget, både om dem selv og deres tro. Herefter fik de en retning af Gud til at forsætte deres liv og kald, som Gud havde givet dem.

REFLEKSION

  • Har du prøvet, eller oplever du, at være i ørkenen?
  • Hvad lærer du om dig selv og Gud?
  • Har Gud talt til dig i denne tid?

BØN

Kære Gud, “Hvor er du?” Jeg ved, at du er mit håb, men alligevel overvælder oplevelsen af, at jeg føler mig alene. Dit ord fortæller mig, at jeg aldrig er alene, at Gud er med mig. Vi ved dette, men nogle gange kommer jeg i tvivl og mine tanker i vejen for denne viden. Så jeg råber til dig, Gud, fra ørkenen af ​​min ensomhed, desperat efter at høre dig. AMEN

Må Gud rigt velsigne dig, og velkommen til gudstjeneste på søndag kl.11:00 i Kulturcentret i Taastrup, Poppel Allé nr. 12. På søndag taler David ”Buck” Hudson i City Kirken.

Kærlig hilsen
Michael Jensen