Indre kvalitet

1 Samuels bog 17 v32
David sagde til Saul: »Herre, du skal ikke tabe modet på grund af denne filister; nu går jeg hen og kæmper med ham.«

I 1. Samuels bog 17 står David ved siden af kong Saul og taler om, at der er et kæmpe problem, som truer landet. Der er ingen som ved hvordan eller har mod til at prøve at gøre noget ved det.

Så David siger til Saul: »Herre, du skal ikke tabe modet på grund af denne filister; nu går jeg hen og kæmper med ham.«

Saul svarer David: »Du kan ikke bekæmpe denne filister. Du er bare en dreng.« Nogle gange kan man stirre sig blind på de små resurser, man har til rådighed, og så glemmer man, hvad Gud kan gøre med dem. Tænk bare på beretningen om drengen med de to fisk og fem brød, som endte med at mætte tusindvis af mennesker.

Hvor fik David sit mod fra? David havde lært det helt alene, i sit fællesskab med Gud. David er et virkeligt menneske, et menneske, der forblev ansvarligt, når ingen kiggede.

Goliat var derfor ikke nogen stor sag for David. Hvorfor? Fordi David havde dræbt løver og bjørne, mens ingen var i nærheden. Han havde stået i øjenhøjde med virkeligheden længe før han tog kampen mod Goliat. MEN han havde gjort det sammen med Gud. Det kan godt være, at David levede for mange århundreder siden, men de ting, vi kan lære af ham, er lige så aktuelle i dag, som de var dengang.

For det første, er det på de ensomme steder sammen med Gud, at vi lærer at håndtere livets udfordringer.

For det andet, er det vigtigt at forstå, at når Gud udvikler vores indre kvaliteter, så har han aldrig travlt.

Det er i livets skolestue, at vi lærer at vandre i tro og tillid med Gud. Gør vi det, så bliver vi ligesom David, mennesker efter Guds eget hjerte.

Paulus’ brev til Flipperne 4 v13: Alt formår jeg i ham, der giver mig kraft.

REFLEKSION

  • Har du tid til at lære og udvikle indre kvalitet?
  • Har du tillid til egne eller Guds ressourcer i dig?
  • Hvad er din første reaktion, når du møder en udfordring?

BØN

Tak Gud, at jeg altid kan komme til dig. Ingen er som du fuld af visdom og styrke. Tak, at når jeg kommer til kort, så er du den, som kan give håb og mod igen.
Så jeg beder om, at jeg må lære at tage imod dine ubegrænsede ressourcer og hente min styrke og visdom igennem din Ånd. AMEN

 

Må Gud rigt velsigne dig, og velkommen til gudstjeneste på søndag kl. 11:00 i Kulturcentret i Taastrup, Poppel Allé nr. 12.

TEMA: Nyd rejsen

Kærlig hilsen
Michael Jensen

 

Se også annonceringen andetsteds her på siden om

  • besøg af Amy Lee Kemp den 12. november, og om
  • fællesgudstjeneste den 19. november (NB! Kl. 14:00)