Bliv en del af historien

2. Mosebog 3 v1-2
Moses vogtede får for sin svigerfar Jetro, præsten i Midjan. Da han engang havde drevet fårene langt ud i ørkenen, kom han til Guds bjerg Horeb. Dér viste Herrens engel sig for ham i en flammende ild fra en tornebusk.

Dette var dagen, hvor Gud besluttede at bryde en 40-årig stilhed. Gennem fire årtier i Midjan har vi ingen beskrivelser om, at Guds talte til Moses. Ikke en eneste gang. Dagen, der skulle bryde den stilhed, oprandt dog, en dag som alle andre dage i ørkenen. Aftenen før, da Moses sov ude under disse klare ørkenstjerner med en flok får omkring sig, så han ingen meteorer blinke hen over himlen. Han hørte ingen stemme eller engel som prikkede ham på skulderen og sagde: ”Vær opmærksom, Moses. Gud vil tale til dig i morgen.”

Gud taler til almindelige mennesker på almindelige dage.

Gud virker ved simpelthen ved at træde ind i en almindelig dag i livet og sige, hvad han vil sige. Her er, hvad der skal gøres, og du er den person, der skal gøre det.

Gud har en vej og en vilje, som han også har magt til at gennemføre. Hvordan han vil, og hvornår han vil, er i hans hænder. MEN han har valgt at inddrage os mennesker i processen. Det store spørgsmål er derfor altid, hvad er din og min respons? Moses kunne havde rendt skrigende bort og råbt: ”Der er en busk som brænder og den taler til mig”, men han valgte at lytte til Gud. Moses havde passet får i 40 år, nu kaldte Gud ham til at passe en ny og større flok. Hermed blev han en del at HISTORIEN. Gud taler stadig til os mennesker den dag i dag. Jesus siger: ”Kom og følg mig og bliv en del af en ny fortælling om Guds Riges historie.” Johannes-evangeliet 10 v27: Mine får hører min røst, og jeg kender dem, og de følger mig.

REFLEKSION

  • Tror du på, at Gud også kan tale til dig?
  • Er du opmærksom på, at Gud taler til dig?
  • Hvad har Gud talt til dig om?

BØN

Kære Gud, tak at du ikke er tavs, men at du vil tale med mig. Hjælp mig med at kende din stemme og ikke blive bedraget af nogen anden stemme. Så jeg beder om at kunne høre din stemme og retning for mit liv. Led mig, lær mig og råd mig Herre til at kende din vilje om alt, hvad du kalder mig til. AMEN.

 

Må Gud rigt velsigne dig, og velkommen til gudstjeneste på søndag kl. 11:00 i Kulturcentret i Taastrup, Poppel Allé nr. 12.

TEMA: En frisk start

Kærlig hilsen
Michael Jensen

PS: City Kirken holder bedemøde onsdag d. 11 oktober kl. 19:30 på Ahornvej 3 i Taastrup.