Dit næste skridt

Markus-evangeliet 10 v52
Jesus sagde til ham: »Gå bort, din tro har frelst dig.« Og straks kunne han se, og han fulgte med ham på vejen.

Jeg ved ikke, hvilket skridt du skal tage næste gang, men jeg ved, at du skal tage det.

Dit næste skridt kan være at handle på noget, som du længe har tænkt over, være mere generøs, tage kontakt til et menneske eller noget helt andet.

Som sagt, så ved jeg ikke, hvad dit næste skridt er, men jeg ved, at der altid er et næste skridt.

Hvis du ikke tager det næste skridt, kommer du til at sidde fast, men hvis du bevæger dig fremad i tro, så vil Gud altid hjælpe dig med dit næste skridt.

Bartimæus var en blind mand, der kaldte på Jesus i tro og troede, at Jesus kunne helbrede ham. Før Bartimæus mødte Jesus, sad han ved siden af vejen. Efter at han havde fået sit syn fra Herren, “begyndte han at følge Jesus på vejen”.

Hvilken af disse to sætninger beskriver dit liv? Sidder du ved siden af vejen, eller du følger Jesus på vejen? Der er kun én måde at følge Jesus på vejen: Tag det næste skridt.

MEN tro er mere end at tro. Tro er mere end at tænke, tale eller have overbevisninger om Jesus. Tro er handling. Det er bevægelse; det er aktivt. Tro er noget, som man handler på. Faktisk siger Bibelen i Jakobs Brev 2 v14 “Hvis folk siger, at de har tro, men ingen gerninger, så er deres tro intet værd”.

Bartimæus havde ingen anelse om, at Jesus Kristus ville gå hans vej den dag. For ham var det bare endnu en dag i vejkanten. Men Gud gav ham en uventet mulighed, der gav ham en ny start på livet.

Gud giver dig den samme mulighed, tag imod den og tag dit næste skridt i tro, før muligheden går forbi dig. Johannes-evangeliet 9 v25 »MEN én ting ved jeg: Jeg var blind, og nu kan jeg se.«

REFLEKSION

  • Sidder du ved siden af vejen, eller følger du Jesus på vejen?
  • Hvad udfordrer dig mest i at tage dit næste skridt?
  • Hvilket “næste skridt” vil du tage i dag for at komme videre i din tro og følge Jesus på vejen?

BØN

Kære Gud, tak fordi du også møder mig; hjælp mig til at følge dig af hele mit hjerte. Hjælp mig med at have tillid til at se, at du også går sammen med mig på vejen, så jeg kan overgive mine planer til din vilje og gå på den vej, som du har lagt foran mig. Herre, det er ikke altid let at følge dig, men tak at du har lovet at være med mig hele vejen. AMEN

 

Må Gud rigt velsigne dig, og velkommen til gudstjeneste på søndag kl. 11:00 i Kulturcentret i Taastrup, Poppel Allé nr. 12.

TEMA: ÅBEN OG ÆRLIG?

Kærlig hilsen
Michael Jensen

PS: Søndag den 24 september holder vi informationsmøde efter gudstjenesten.