Kan jeg stole på Gud?

Hebræerbrevet 12 v1
Så lad da også os, som har så stor en sky af vidner omkring os, frigøre os for enhver byrde og for synden, som så let omklamrer os, og holde ud i det løb, der ligger foran os.

“Det er ikke fair.” Jeg tror, at de fleste mennesker kender den sætning, og mange af os har tænkt eller sagt den en eller flere gange.

“Det er ikke rimeligt, at han får det, og det gør jeg ikke!” “Det er ikke rimeligt, at det er nemt for hende og ikke for mig.” “Det er ikke rimeligt, at de har råd til det og jeg ikke har. Gud, er du ligeglad? Hvordan kan du tillade det? Hvis du virkelig elskede mig, så….” Ærligt, der er mange udfordringer i tilværelsen og spørgsmål, som kan rejse sig, når man ser og oplever uretfærdighed.

Udfordringen er at blive fri for alt det, som omklamrer os. I ordet ligger der en betydning af en hindring, som er blevet påført een udefra og som nu gør det svært at holde ud i ens løb.

Gud har givet hver af os et løb at løbe, også kaldet livet. MEN hvordan løber du det løb? Kun du kender svaret. Bliver det iført ting, som gør det svært eller bliver det i frihed? Svaret er nemt, praktikken knap så nem. Ordet “frigøre” betyder at afklæde sig. Betydningen er altså, at man skal ikke holde fast i det, som gør det svært. Lægedom, sjælesorg og bøn er ofte vejen til frigørelse. At være ærlig med Gud og løbe til Gud, i stedet for at løbe væk fra Gud, fortæller dig, om du er på rette vej i dit løb.

REFLEKSION

  • Er du opmærksom på dine reaktioner på tilværelsen?
  • Hvordan påvirker uretfærdighed din tro på Gud?
  • Hvordan går det med dit løb?

BØN
Kære Gud, tak at du er den som giver den udmattede kraft, den kraftesløse giver du ny styrke. “Drenge bliver trætte og udmattede, unge mænd snubler og falder. Men de, der håber på Herren, får nye kræfter, de får vinger som ørne. De løber uden at blive trætte, de vandrer uden at udmattes.” Kære Gud, hjælp mig til at leve i den virkelighed. AMEN.

 

Må Gud rigt velsigne dig, og velkommen til gudstjeneste på søndag kl.11:00 i Kulturcentret i Taastrup, Poppel Allé nr. 12.

Tema: HVAD LEVER DU AF?

Kærlig hilsen
Michael Jensen

PS: Se nedenfor om et evangelisations-seminar med AMY LEE KEMP, som vi afholder sammen med Københavns Familiekirke den 10.-11. maj.