Bekymringsfri hverdag!

Matthæus-evangeliet 6 v34
Så vær da ikke bekymrede for dagen i morgen; dagen i morgen skal bekymre sig for det, der hører den til. Hver dag har nok i sin plage.

Bekymring kender vi alle til, det fortæller os om vores menneskelige begrænsethed og afmagt. Du kan ikke leve eller lave om på fortiden, du kan heller ikke leve i fremtiden, MEN du kan leve i dag.

Hvorfor skal du kun leve én dag ad gangen? For det første, når du bekymrer dig om morgendagens problemer, går du glip af dagens velsignelser. For det andet kan du ikke løse morgendagens problemer med bekymringer. Når i morgen ankommer, vil Gud give dig den styrke og visdom, som du har brug for til den dag.

Da jeg var barn, bekymrede jeg mig ikke om hvor eller hvordan, jeg skulle spise, få tøj på kroppen eller sove. Jeg stolede på mine forældre, det var deres ansvar.

Gud ønsker, at du skal have det på samme måde med ham. Du er hans barn og han er din far, som han har omsorg for dig og ser til dine behov.

Du kan bekymre dig om en masse ting, som Gud i virkeligheden lover at tage sig af.  Faktisk er det en påmindelse om ikke at spille Gud, og om ikke at tro, at det hele afhænger af dig. Det gør det ikke. (Prøv at læse Matthæus-evangeliet 6 v25-34, hvordan taler det til dig?)

Gud ønsker, at du skal have tillid til ham, en dag ad gangen. Han vil give alt, hvad han ser, at du har brug for – for i dag. Fordi han er en god Gud, kan du stole på, at han ikke kommer for sent, og at du ikke kommer til at mangle noget.

Det er ok at være ansvarlig, at planlægge for i morgen og fremtiden. Men du skal ikke bekymre dig om det! Stol på Gud for hver dag, der kommer. Derfor lærte han os denne helt konkrete bøn: Matthæus-evangeliet 6 v11 ”Giv os i dag vort daglige brød.”

REFLEKSION

  • Hvad er din afmagt og hvad er Guds mulighed?
  • Hvad bekymrer du dig om fra din fortid, som skygger for din fremtid?
  • Hvad har du brug for i dag?

BØN
Tak Gud, at du har et navn, som betyder Herren-vil-forsørge. Hjælp mig til at tro på dig, himmelske Far, at du, som har delt havene, revet mure ned, helbredt de syge, oprejst de døde og fodret spurvene, også vil tage dig af mig. At du også ser til mig og at du også er min forsørger, som har omsorg for mig i dag. AMEN

 

Må Gud rigt velsigne dig, og velkommen til gudstjeneste på søndag med David ”Buck” Hudson fra Salt & Light. Kl. 11:00 i Kulturcentret i Taastrup, Poppel Allé nr. 12

Kærlig hilsen
Michael Jensen

Evangelisk Alliances bedeuge:

Onsdag d. 11. januar kl. 19:30 – Sted: Indre Mission, Solsortevej 1, Taastrup
Lørdag d. 14. januar kl. 14:00–16:00 ÅBEN HIMMEL – Sted: Rønnevang Kirke, Taastrup Hovedgade 150, Taastrup