Er du fri?

Johannes-evangeliet 8 v36
Hvis altså Sønnen får gjort jer frie, skal I være virkelig frie.

Frihed kan defineres som et liv uden nogen form for begrænsning. Det er en holdning, der siger: “Jeg kan gøre alt, hvad jeg vil, når jeg vil og til hvem jeg vil. Uden at nogen kan blande sig i det.”

Med andre ord, så er den frihed et spørgsmål om at kunne gøre, hvad der passer mig.

Det kan selvfølgelig være lidt hårdt for andre mennesker, som er omkring dig og det vil undgåeligt skabe en konflikt, når man støder ind i nogen, som har en anden mening eller tilgang til livet.

MEN tillad mig at spørge, er det nu også virkelig frihed? Hvad med bekymring, frygt, vrede eller hele den bagage som man kan slæbe rundt på? Ting, som sidder fast i en og som præger ens væremåde og tankegang. Må jeg spørge dig, er du virkelig FRI? Eller er der ting i dit liv, som holder dig fanget?

Er der fred og en glæde i dit indre, som ikke er betinget af omstændigheder?

Frihed er jo ofte betinget af, om man kan gøre noget, eller at jeg slipper for at gøre noget andet. Men afmagt bliver ikke kureret at magt eller kontrol, snarere tværtimod.

Jesus siger i Lukas-evangeliet 4 v18, at han er kommet for at bringe godt budskab til fattige, for at udråbe frigivelse for fanger og syn til blinde, for at sætte undertrykte i frihed, for at udråbe et nådeår fra Herren.

Jeg tror, at virkelig frihed kommer af at være tryg, ikke politisk, filosofisk eller immunitet.

Frihed kommer indefra og er en gave fra Gud. Frihed komme af oplevelsen af at blive løst. Johannes-evangeliet 8 v32: I skal lære sandheden at kende, og sandheden skal gøre jer frie.

Du kan vælge at prøve at gøre dig fri på mange måder, eller du kan tage imod den ene sandhed, at lære Jesus Kristus at kende og opleve den frihed, som han vil give dig.

REFLEKSION

  • Hvor har du søgt efter frihed uden for Guds kærlighed?
  • Hvad blev resultatet af det?
  • Er der noget i Guds sandhed, som du mangler at tage til dig?

BØN
Kære Gud, tak at du tror på mig, også når jeg har svært ved at tro på dig. Jeg kan ofte mærke tvivlen, så jeg beder om. at du vil møde mig der, hvor jeg er og hjælpe mig til at tage imod dig og til at leve i din sandhed og den frihed, som dit ord lover. AMEN.

 

Må Gud rigt velsigne dig, og velkommen til en møderække med Peter Gammons fra England, og til gudstjeneste på søndag kl. 11:00.
Det er i Kulturcentret i Taastrup, Poppel Allé nr. 12. Vi glæder os til at se dig.

  • Fredag d.  9/9 kl. 19:30 Møde med Peter Gammons
  • Lørdag d.10/9 kl. 19:30 Møde med Peter Gammons
  • Søndag d.11/9 kl. 11:00 Gudstjeneste med Peter Gammons

Kærlig hilsen
Michael Jensen