Den nære relation

En nær relation bygger på tillid og åbenhed til andre mennesker, derfor er det vigtigt, at der ikke er barrierer som frygt og angst. Det kan skabe distance og gøre, at man enten bliver aggressiv eller trækker sig tilbage. Måske af frygt for at blive afvist, manipuleret, skuffet eller såret. Det samme kan være tilfældet med ens relation med Gud.

Denne frygt er lige så gammel som menneskeheden. Da Adam og Eva syndede, kom Gud og ledte efter dem, men de skjulte sig, da han endelig fandt dem. Så sagde Adam: »Jeg blev bange og så skjulte jeg mig” 1. Mosebog 3 v10. Folk har gemt sig lige siden.

Du gemmer dig måske ikke fysisk, men du kan skjule dit sande jeg, om hvem du er eller hvordan du har det. Årsager kan der være mange af, KUN DU VED DET.

Men frygt gør dig defensiv og vil skade dine forhold:

Frygt holder dig på afstand af mennesker, i stedet for at være åben og ærlig og lade folk komme tæt på dig.

Frygt gør dig krævende. Jo mere usikker man er, jo mere forsøger man at kontrollere og dominere andre.

Men hvor får man så modet til at tage det første skridt til den nære relation?

Lær at kende GUD. Bibelen siger, at “Gud er kærlighed” 1. Johannesbrev 4 v8 og at “fuldkommen kærlighed driver al frygt ud” 1. Johannesbrev 4 v18. Jo mere du lærer at kende og bygger en nær relation til Gud, jo mindre frygt vil du have i dit liv og det vil smitte af på alle dine andre forhold.

At begynde at åbne sig for Gud og være ærlig om sig selv, er ligesom at træde ud af et fængsel og mærke lys og frisk luft.

REFLEKSION

  • Kender du Gud som kærlighed?
  • Hvordan påvirker frygt dine forhold til Gud og mennesker?
  • I hvilket forhold har du brug for at bede om Guds hjælp til at tage det første skridt mod en dybere relation?

BØN
Tak Gud, at du altid tager det første skridt og elsker mig lige som jeg er. Jeg kæmper ofte med mine relationer. Derfor beder jeg om, at du vil give mig visdom og vise mig hvordan en dyb relation fungerer. Jeg beder om, at du vil vise mig hvordan, hvornår og hvor jeg skal sætte grænse, så jeg kan leve i frihed, uden at skjule mig, AMEN.

 

Må Gud rigt velsigne dig, og velkommen til gudstjeneste på søndag kl. 11:00 på Ahornvej 3 i Tåstrup.

TEMA: Et menneske efter Guds hjerte

På søndag den 7. august er der også fælles frokost efter gudstjenesten.
Kontaktpersoner er Debbie og Simon Svarre.

 

Kærlig hilsen
Michael Jensen

 

Se hele sommerens program her: Sommer i City Kirken