Jesus lever!

Lukas Ev. 24 v5–6
»Hvorfor leder I efter den levende blandt de døde? Han er ikke her, han er opstået«.

Jeg kender ikke et menneske, som ikke hilser foråret i møde med glæde. Efter en lang og kold vinter begynder alting at spire af liv rundt omkring os.

Midt i foråret møder vi påsken. Vi bliver mindet om, hvor let det er at blive revet med af en folkestemnings begejstring palmesøndag, for straks at glemme det hele igen et par dage senere. Nogle lader sig endda rive med igen af en ny stemning langfredag, men nu råber de ikke ”Hosianna” men ”korsfæst ham!” Nogle få hører det glade budskab søndag morgen: ”Han er opstået”. Jeg vil ønske for dig, at du må erfare påsken i år som mere end et par fridage og et godt chokoladeæg. Sæt dig godt tilrette, så skal jeg prøve at beskrive den for dig.

Palmesøndag red Jesus ind i Jerusalem. Dette var forudsagt af profeten Zakarias, som levede ca. 500 år før Kristi fødsel, han skriver i Zak. 9 v9: Bryd ud i jubel, Zions datter, råb af fryd, Jerusalems datter! Se, din konge kommer til dig, retfærdig og sejrrig, sagtmodig, ridende på et æsel, på en æselhoppes føl. Det at Jesus kom ridende på et æsel udtrykte både ydmyghed og fred, ellers havde han redet på en hest. Men Jesus kom med fred, hans mission var forsoning imellem Gud og mennesker.

Derfor siger han Skærtorsdag aften, at han har længtes meget efter at spise dette påskemåltid sammen med disciplene, før han skal lide. Det kan undre en, at han har længtes efter dette måltid, for han vidste, hvad der kom bagefter. Men deri forstår vi dybden af Guds kærlighed til os. I denne aftentime, hvor jøderne fejrede, at Gud havde udfriet dem fra 400 års slaveri i Ægypten, huskede man på hvordan et lam var blevet slagtet og dets blod var smurt på dørstolpen som et tegn for dødsenglen på, at alle som havde gjort dette, skulle skånes. Jesus vidste, at han var som dette lam, der skulle give sit liv som et offer i stedet for os mennesker. Kun på denne måde ville Guds dom gå forbi os. Hans stedfortrædende død på korset ville nu frelse ethvert menneske, som tror på det. Dette offer var ikke let, filmen ”The passion of the Christ” har i rigelige mængder beskrevet, hvilke lidelser, Jesus måtte gå igennem for at mennesket kunne blive frelst. Men Han gjorde det fordi han elsker dig. Bibelen siger i Rom. 5 v8 Gud viser sin kærlighed til os, ved at Kristus døde for os, mens vi endnu var syndere. Så meget er du værd i Guds øjne.

Langfredag hang Jesus alene og forpint på korset. Han kunne havde opgivet det hele i Gethsemane have, men han sagde ”ikke min, men din vilje ske” til sin fader i himlen. Han kunne havde beordret millioner af engle til at hjælpe sig og taget hævn over dem, som havde forrådt og pint ham, men før han døde, sagde han: ”Fader tilgiv dem thi de ved ikke hvad de gør.” Så døde han med ordene det er fuldbragt.

Søndag morgen vendes sorgen og mismodet til glæde og håb. Hverken døden, romerske soldater eller den tonstunge gravsten kunne holde på Jesus. Graven var tom, fordi Jesus lever. Opstandelsen er en historisk virkelighed og alle kan få del i det nye opstandelsesliv ved at tro på Jesus Kristus som deres personlige Herre og frelser.

Glædelig påske!
Michael Jensen

Må Gud rigt velsigne dig, og velkommen til gudstjeneste på søndag kl. 11:00.
Kulturcentret i Taastrup, Poppel Allé nr. 12.
På søndag får vi besøg af Jette og Lyle Hall, som har været missionærpar i Afrika i over 20 år og som vil medvirke ved gudstjenesten.

Kærlig hilsen
Michael Jensen

Skærtorsdag d. 14. april kl. 12:00: Agape-måltid i Huset, Ahornvej 3, Taastrup.

Lørdag d. 23. april kl. 15:30: Mini-konference sammen med Familiekirken og David Hudson.