En lille baby med en stor fortælling!

Kol. 1 v15 Han (Jesus Kristus) er den usynlige Guds synlige billede.

Hvis du vil vide, hvordan Gud er, så tag et kig på Jesus. Folk over hele verden fejrer den lille baby i krybben, fordi det barn er Gud, der kom for at bo hos sit folk.

Han kom ikke som en avatar, en engel eller energi, Gud kom som et menneske. Han blev barnet og derefter manden Jesus Kristus. På den måde gjorde han det muligt for os mennesker at kunne relatere til Gud personligt.

Jesus levede her på jorden i 33 år. Han mærkede tilværelsen på sin krop og i sine følelser. Bibelen siger, at han både blev træt, sulten og at han græd over en vens død.

Men Jesus kom ikke bare for at leve sammen med os mennesker, han kom også for at dø for os mennesker. Alt det, som skiller os fra Gud, tog han på sig, så du og jeg kan tilbringe evigheden sammen med Gud.

Hvorfor var dette nødvendigt?

Gud er kærlighedens Gud, men er han også retfærdighedens Gud. Retfærdighed kræver, at uretfærdighed bliver rettet.

Gud er perfekt, himlen er perfekt, men det er mennesker ikke.

Julens gode nyhed er, at Gud gav sin søn som en gave til os mennesker og ved at give sit liv genoprettede han alt, hvad mennesker nogensinde har gjort og som har skabt afstand til Gud. For rigtig mange mennesker er det med Gud noget tågesnak, som ikke giver mening. Dette er jo klart nok, når der er afstand til Gud; når kontakten er afbrudt, så er der jo heller ikke noget fællesskab. Men Gud ønsker fællesskab med dig, han ønsker, at du skal opleve hans glæde, fred og kærlighed. Derfor gjorde han noget ved den afstand.

Bibelen siger i Rom. 6 v23: Syndens løn er død, men Guds nådegave er evigt liv i Kristus Jesus, vor Herre.

At lære Gud at kende og have fred i, at evigheden skal du tilbringe i himlen – det fås ene og alene ved at tage imod Guds gave til dig i troen på Jesus Kristus. I Joh. Ev. 14 v6 siger Jesus ”Jeg er vejen og sandheden og livet; ingen kommer til Faderen uden ved mig”.

REFLEKSION

  • Er julens budskab en tradition eller en konkret hændelse for dig?
  • Hvordan kunne du gøre Guds gave til en mere personlig del af din julefejring?
  • Kunne julen blive til gode nyheder for en, du kender?

BØN

Tak, Gud, for altid at have mig med i dine tanker. Tak, at du ikke forblev passiv, men at du handlede på din kærlighed og kom mig i møde. Nu beder jeg om, at jeg må lære dig at kende, som du er i virkeligheden. Så jeg beder dig om hjælp til at slippe mine forestillinger, så jeg kan tro på det fællesskab og tage imod den gave, som du rækker til mig. AMEN

 

Må Gud rigt velsigne dig, og velkommen til gudstjeneste på søndag kl. 11:00. Vi fejrer første søndag i Advent.
Kulturcentret i Taastrup, Poppel Allé nr. 12.
Tema: Når vand bliver til vin – for dig?

PS: Den 5. december efter gudstjenesten bliver der holdt orienteringsmøde om kirkens situation og vision for det nye år.

Kærlig hilsen
Michael Jensen