Når tilværelsen bliver udfordret

Som de skiftende årstider, har vi dage der er solrige og lyse og vi har også tider, der er fyldt med storme. Livsstorme tester ofte vores tro og udfordrer vores tilværelse.
Når man har oplevet et grimt uvejr, som storm eller tordenvejr. Så kan det ske, at sikringerne springe i huset og pludselig sidder du der i mørket.

Måske har du prøvet, at have det ligesom Jesu disciple, når de i Markus 4 v38, siger »Mester, er du ligeglad med, at vi går under?«

Livet kan være sådan og Gud kan føles langt borte. Vores egne valg eller de ting, andre mennesker har eller gør os, kan være ødelæggende. Begivenheden kan passere, men den indre storm fortsætter, som frygt, fortrydelse, usikkerhed, skam og fortvivlelse. Når disse følelser og tanker præger os, kan det være svært at modtage Guds kærlighed eller at elske vores naboer, som vi elsker os selv. Problemet er jo netop, at det er det, som vi kan have svært ved at gøre.

Gud tilbyder os en vej gennem stormen. Fra skam til kærlighed. Skam er en af ​​de mest ydmygende, tunge byrder, som en person kan opleve. Bare det at tænke på de ting, man skammer sig over, kan sende os ind i et mørkt hjørne hvor man, forsøger at skjule sig.

I søndags hørte vi fortællingen om den Samaritanske kvinde og vi så, hvordan et møde med Jesus forvandlede denne kvinde. Vi kender ikke engang hendes navn, men kvinden fra Samaria blev et overbevisende vidne, efter at hun oplevede den livsændrende kraft i Jesu kærlighed.

Paulus siger i Rom 8 v38 – 39 Jeg er vis på, at hverken død eller liv eller engle eller magter eller noget nuværende eller noget kommende eller kræfter eller noget i det høje eller i det dybe eller nogen anden skabning kan skille os fra Guds kærlighed i Kristus Jesus, vor Herre.

Refleksion

Paulus laver her en liste over ting, der ikke kan adskille os fra Guds kærlighed. Hvad ville du tilføje til Paulus liste? Er nogle ting, som du undertiden frygter, kan adskille dig fra Guds kærlighed?

Bøn
Kære Gud, din kærlighed er uendelig stor og evig. Den overgår al skam og negative tanker. Du kender mit liv og ved alt også alt hvad andre har gjort imod mig. TAK, at du i din kærlighed, sendte din søn for at fjerne skammen over disse ting. I dig er jeg ren og der er intet at skjule. Hjælp mig med at stole på din kærlighed og behandle mig selv og andre med den samme kærlighed, som du elsker mig med. I Jesu navn, Amen.

Markus 4 v39 Han rejste sig, truede ad stormen og sagde til søen: »Ti stille, hold inde!« Og stormen lagde sig, og det blev helt blikstille.

Må Gud rigt velsigne dig og velkommen til gudstjeneste, hvor emnet er Et liv uden skam. På søndag d. 9 august kl. 11:00 i Taastrup Kulturcenter, Poppel Allé 12 i Taastrup.

Kærlig hilsen
Michael Jensen