Guds idé

Salme 139 v14: Jeg takker dig, fordi jeg er underfuldt skabt.

Hvad ønsker du af dit liv? Det er et stort spørgsmål og der er sikkert rigtigt mange forskellige svar på det. Alle kan have forskellige ønsker og mål for deres liv, ambitionerne kan gå i alle retninger. Udfaldet og resultatet er dog ikke altid sikkert eller givet på forhånd. Lykkedes det? Levede det op til egne eller andres forventninger? Hvis ikke, kan det resultere i nederlag og skuffelse over en selv.

At leve et liv, som udtrykker hvem du er som den, Gud har skabt dig til at være – hvor du genkender dine styrker og de egenskaber, som Gud har givet dig – det er nøglen til at leve et liv med formål, harmoni og tilfredshed.

Jeg er overbevist om, at vi alle længes efter denne form for liv.

Så når der står, at du er underfuld skabt, så betyder det, at da Gud skabte dig i hans billede, så gjorde han det med præcision, helt perfekt for hvem du er. Hverken mere eller mindre. Du er Guds idé, det er en stærk sandhed at huske på – ideen, det var dig.

Apostlen Paulus havde tydeligvis tillid til, hvem han var og hvad han gjorde, på trods af sin fortid. Han var tryg ved sit kald uanset de udfordringer, han stod over for. Derfor var han tryg ved den måde, som han levede sit liv på. Han skriver i 2. Korintherbrev 10 v12: Misforstå mig ikke! Jeg kunne ikke drømme om at stille mig på linie med de mænd, der hele tiden anbefaler sig selv. Det er ikke klogt af dem udelukkende at sammenligne sig med hinanden og ustandselig måle sig med deres egen målestok.

Ligesom Paulus kan du også være tryg ved at leve inden for de grænser og muligheder, som Gud har givet dig. Så kan du bevæge dig ind i Guds hensigt med dit liv. Tag beslutningen om at omfavne den unikke måde, som du er skabt på, og ryst de begrænsninger af, som det er at leve op til andres forventninger eller sammenligninger. Så bliver du fortrolig med dig selv og dit liv.

REFLEKSION

  • Hvor godt kender du dig selv?
  • Kan du acceptere dig selv?
  • Lytter du til Guds eller andres stemmer om dig selv?

BØN

Kære Gud, jeg beder om styrke til at komme forbi de begrænsninger, som jeg eller andre mennesker har pålagt mig. Vis mig, hvordan man kan leve et liv med visdom, så jeg kan finde mit unikke sted og leve frit. Hjælp mig til at se de gode og specielle ting, som du har givet mig og finde ind i det formål, som du har givet mig. AMEN

 

Må Gud rigt velsigne dig, og velkommen til gudstjeneste på søndag kl.11:00 i Kulturcentret i Taastrup, Poppel Allé nr. 12.

Tema: Kan disse ben blive levende?

Kærlig hilsen
Michael Jensen

ÅBEN HIMMEL lørdag den 13. januar 2024 kl. 14:00-16:00 i Rønnevang Kirke. Klik her for at se indbydelsen.

Onsdag den 17. januar kl. 19:30 giver Arne Christensen en introduktion til Det Gamle Testamente. Ahornvej 3 i Taastrup.