Hjem, kære hjem

Salmernes bog 84 v5
Lykkelige de, der bor i dit hus, til stadighed kan de prise dig.

Ude godt, hjemme bedst – det ordsprog kender de fleste. Et hjem er vigtigt, det er der, hvor der er et trygt tilhørsforhold. Ikke alle har oplevet det, og det kan der være mange forskellige årsager til. For nogle er tanken om at komme hjem ligefrem en anledning til frygt og uro. Men alle mennesker har brug for et hjem, som er deres, og indtil man finder det, er der en stadig stræben og ufred i en. Denne salme fanger menneskets dybe længsel og beskriver løsningen. Et hjem, som møder vores dybe behov, er det hjem hvor Gud bor. Der er der en oplevelse af at slå rødder, at falde til og at være kommet i mål. Et sådant hjem er der, hvor jeg er lykkelig.

Salmen peger på templet i Jerusalem og er en påmindelse om at have sit tilhørsforhold hos Gud og at leve i hans nærvær. For i troen på Gud er vi på vej hjem, og selv om man ikke helt er kommet hjem til Gud, så er det muligt at opleve lykken og trygheden allerede nu.

Det evige liv skal ikke frygtes, for allerede nu kan man leve og være i en vished og forventning om noget helt fantastisk. For Gud vil give os et hjem og den lykke, der følger med i at “komme hjem” – allerede i dag. Sammen med salmisten kan du og jeg opleve at være kommet hjem til Guds bolig.

Der er mange, som stræber efter at “komme hjem”, få fred og endelig at komme i mål.

Troen på Jesus Kristus bringer dig alt dette.

Troen på Jesus Kristus forsikrer dig om, at Guds bolig, hans hjem, også er dit hjem, stedet der overgår den vildeste fantasi.

I Johannes evangeliet kapitel 14 v2 siger Jesus: I min faders hus er der mange boliger; hvis ikke, ville jeg så have sagt, at jeg går bort for at gøre en plads rede for jer?

Jeg ved ikke, om du kan forestille dig noget bedre end at der er et himmelsk hjem, som venter på dig, og du kan allerede nu leve med denne vished om dit sande hjem.

REFLEKSION

  • Hvilke associationer giver ordet HJEM dig?
  • Hvilket hjem længes du efter?
  • Har du taget imod det hjem, som Gud vil give dig?

BØN

Kære Gud, tak at jeg kan komme hjem til dig, allerede i dag. Tak at jeg kan opleve at være tryg og blive lykkelig sammen med dig. Lykke er måske ikke det, som beskriver mine tanker om et hjem, MEN jeg takker dig for, at du kan vende op og ned på alting. Tak at du er i færd med at lave et fantastisk hjem i himlen. Hjælp mig til at tro, at det også er mit hjem. AMEN

 

Må Gud rigt velsigne dig, og velkommen til gudstjeneste på søndag kl. 11:00 i Kulturcentret i Taastrup, Poppel Allé nr. 12.

Kærlig hilsen
Michael Jensen

 

Se også annonceringen andetsteds her på siden om

  • besøg af Amy Lee Kemp den 12. november, og om
  • fællesgudstjeneste den 19. november (NB! Kl. 14:00)