Julens lys

Johannes-evangeliet 1 v9
Lyset, det sande lys, som oplyser ethvert menneske, var ved at komme til verden.

Julen er tiden, hvor vi elsker at tænde lys, men julens lys er ikke kun dekorative og hyggelige, de er også symbolske. De viser sandheder og belyser den verden vi lever i, samt menneskers tilstand med og uden lys.

En første sandhed er, at den verden, som vi lever i, er mørk, og vi kan ikke finde vej i den, medmindre Jesus bliver vores lys. Dette medfører forskellige former for lidelse i forsøget på selv at finde en kur mod det onde og skabe det gode liv.
Esajas’ bog 8 v21-22: Han skal vandre omkring i landet, plaget og sulten, og når han sulter, bliver han rasende og forbander sin konge og sin Gud. Ser han mod det høje, eller stirrer han ud over landet, er der nød og mørke, trængsels mørke, i mulmet er han stødt ud.

Den anden sandhed, som julen kaster lys over, er at vi ikke kan redde os selv. Det eneste håb er, at der kommer lys udefra. Julen lærer os, at Jesus er lyset, der er kommet.
Johannes-evangeliet 8 v12: Atter talte Jesus til dem og sagde: »Jeg er verdens lys. Den, der følger mig, skal aldrig vandre i mørket, men have livets lys.«.
Så de gode nyheder er at:
Det folk, der vandrer i mørket, skal se et stort lys, lyset skinner for dem, der bor i mørkets land. Esajas’ bog 9 v1.

Jesus er det lys, som bringer løsningen til mennesker, som vil tage imod det. Jesus er kilden til livet. Hans lys bringer sandhed, for det åbenbarer virkeligheden, som den er.
1. Johannes’ brev 1 v5-7: Gud er lys, og der er intet mørke i ham. Hvis vi siger, at vi har fællesskab med ham, men vandrer i mørket, lyver vi og gør ikke sandheden. Men hvis vi vandrer i lyset, ligesom han er i lyset, har vi fællesskab med hinanden, og Jesu, hans søns, blod renser os for al synd.

Den sidste sandhed er: Er det dit ståsted, er det din sandhed? JA eller NEJ? Midt i en stadig mørk verden og i en tid hvor det er dyrt, at tænde for lyset, så bringer julen et vidunderligt budskab til os alle.
Johannes-evangeliet 1 v4-5: I ham var liv, og livet var menneskers lys. Og lyset skinner i mørket, og mørket greb det ikke.
Vil du tro på det?

REFLEKSION

  • Har du set lyset?
  • Hvad fortæller lyset om dit liv?
  • Hvordan kan lyset gøre en forskel for dig?

BØN

Tak Gud, at du har tændt et lys i denne verden. Nu beder jeg om, at det lys må genoprette dit nærvær til de mørke steder i mit liv. Og til en verden med så meget mørke og smerte i sig. Bring dit håb til hjerter, der føler sig besejret, til vores samfund og vores hjem. Hjælp mig til at tro, at det lys som skinner i mørket, aldrig kan besejres. AMEN

 

Må Gud rigt velsigne dig, og velkommen til gudstjeneste på søndag kl. 11:00 i Kulturcentret i Taastrup, Poppel Allé nr. 12

TEMA: De tre vise kvinder

Kærlig hilsen
Michael Jensen