Følelser

1. Kongebog 19 v3: Elias blev bange og drog af sted for at redde livet.

Gud beskriver og definerer sig selv som en stærk følelse, når der står i Bibelen, at han er kærlighed. Som mennesker, der er skabt i Guds billede, er vi derfor også skabt med følelser. Følelser er en sjov størrelse; de er dine følelser og de vil altid sende et korrekt budskab til dig om, hvordan du har det. De vil dog ikke altid sende et korrekt budskab til dig om, hvordan tingene er i virkeligheden.

Om du er glad, vred, ked af det eller frustreret – hvad end du føler, så spørg dig selv: “Hvad er den egentlige grund til, at jeg føler dette?” Måske ligger svaret i forventning, frygt eller bekymring.

I 1. Kongebog 19 bliver profeten Elias så modløs, at han går til Gud og klager: “Gud, jeg er den eneste i hele Israels nation, der er tilbage, som tjener dig.” Gud udfordrer ham og siger: “Jeg kender da en masse mennesker, der stadig tjener mig! Du, Elias, opfører dig, som om du er den eneste, der prøver at gøre det rigtige, men det er ikke sandt.” Gud så derefter til Elias’ behov og gav ham en velfortjent pause, som fornyede ham, så han fik et nyt perspektiv på det hele.

Når du handler på en følelse, er det så noget, som hjælper dig, er det konstruktivt eller det modsatte? Vil du få det, du ønsker eller har brug for, ved at fortsætte med at handle på dine følelser? Eller er det på tide at stoppe lidt op og spørge,

HVOR ER GUD I ALT DETTE HER?

Elias var træt, følte sig alene, men Gud var i total kontrol af situationen og havde ikke glemt ham. Vel var der en truende fjende (kongens kone Jezabel) som ønskede ham derhen, hvor peberet gror, men hun kom aldrig til at røre et hår på hans hoved.

Det at kunne styre ens følelser, er at vælge eftertænksomhed frem for spontanitet.

Lad ikke dine følelser styre dine handlinger. Vælg at håndtere dine handlinger og hvordan du har det, ved at styre dine følelser.

Når du stopper op for at stille dig selv disse tre spørgsmål, kan det måske hjælpe dig til at få et bedre greb om, hvad du kan gøre for at afhjælpe situationen.

REFLEKSION

  • Hvornår har dine følelser fået dig til at tro på noget, der viste sig, ikke at være sandt?
  • Hvad tror du, det vil sige at være ledt af Guds vilje?
  • Tænk på en oplevelse, hvor du følte dig vred eller frustreret. Hvad havde du brug for i virkeligheden?

BØN

Tak Gud, at dine handlinger ikke er baseret på mine følelser. Tak Gud, at du kender til dagen i morgen og at du midt i det hele har løftet dit ansigt mod mig. Nu beder jeg om, at jeg må kunne finde din fred og mærke din stærke hånd. Hjælp mig til at bygge mit liv på den klippe, dit ord taler om, og til at forstå, hvad det betyder for mig i dag. AMEN

 

Må Gud rigt velsigne dig, og velkommen til gudstjeneste på søndag kl. 11:00.
Kulturcentret i Taastrup, Poppel Allé nr. 12.
Tema: Hejs flaget

Kærlig hilsen
Michael Jensen