NÆRHED

At komme tæt på en anden er også at åbne sig op og vise sin skrøbelighed. Men du kan ikke komme tæt på nogen, hvis der er frygt i forholdet. Usikkerhed gør alle forhold svære. Men når du åbner dit liv for andre, bliver din relation levende på måder, som du aldrig har oplevet før, fordi du kan være den, som du virkelig er.

Hvad er udfordringen i ens forhold? Måske vil du ikke have folk til at finde ud af, hvem du virkelig er, og så skjuler du dig selv. Dette er den ældste frygt, helt tilbage til Adam, det første menneske som eksisterede her på jorden. Han sagde i 1 Mosebog 3 v10: ”Jeg var bange, fordi jeg var nøgen; så jeg skjulte jeg mig.”

Når man er bange, bliver man usikker og skjuler, hvem man er. Så man begynder at dækker over ens fysiske og følelsesmæssige virkelighed. Man bygger mure omkring sig selv og foregiver at være en anden, end den man er.

Det fungerer hverken i ægteskaber, venskaber, i forholdet til Gud og slet ikke overfor en selv.

Bibelen har et svar på dette universelle problem. I 1. Johannes Brev 4 v18 står der at den fuldendte kærlighed fordriver frygten.

Den eneste måde at virkelig være sig selv på er at indse, at Gud elsker dig mere, end du nogensinde kunne forestille dig. Så behøver du ikke bevise dig selv for nogen længere, og din identitet og selvværd er ikke fanget af, hvad andre synes om dig og dine præstationer. Det bygger på dit forhold til Jesus og det fantastiske billede, som du er skabt i.

Men for igen at åbne op for andre og bekæmpe usikkerheden, så ønsker Gud, at du først åbner dig for Jesus og lader ham fylde dig med sin kærlighed, så du kan være tryg i alle andre forhold.

 

Refleksion

  • Hvordan har du set usikkerhed skade et forhold i dit liv?
  • Hvordan har du set kærlighed opbygge et forhold op igen?
  • Er der noget, som forhindrer dig i at åbne dig for Guds kærlighed?

Bøn
Tak Gud, at din kærlighed er så fuldstændig anderledes end hvad jeg nogen sinde har oplevet før. Så jeg beder om hjælp til at stole på, at du aldrig svigter og at jeg må lære dig at kende dig og erfare endnu mere af din kærlighed. Tak at du ved præcis, hvordan jeg har det, og du ved præcis, hvad jeg har brug for. AMEN

 

Må Gud rigt velsigne dig, og velkommen til gudstjeneste på søndag kl. 11:00.
Kulturcentret i Taastrup, Poppel Allé nr. 12.
Tema: Tillid

Vi glæder os til at se dig, og rigtig god weekend.

Kærlig hilsen
Michael Jensen