Gennembrud = afmagt

2. Krønikebog 20 v12: Vor Gud, fæld dom over dem, for vi står afmægtige over for denne store hær, som kommer imod os. Vi ved ikke, hvad vi skal gøre, men vores øjne er rettet mod dig.«

I bønnen siger du: ”Gud, jeg kan umuligt gøre dette. Det ligger udenfor min evne. Jeg har brug for dig til at kunne gøre dette eller se et eller andet ske.” Det er den bøn, vi beder, når vi føler os magtesløse overfor en eller anden situation.

I bønnen indser jeg, at jeg ikke er Gud; jeg erkender, at jeg er magtesløs til at kontrollere mine omstændigheder og indrømmer, at mit liv er uoverskueligt.

I bønnen har du tillid til at fortælle Gud præcis, hvordan du har det. Hvad du oplever dig magtesløs overfor og det, som om du konstant har kæmpet med uden at se nogen form for ændringer. Fortæl Gud om det!

Nogle gange betyder tro ikke at gøre noget. Du står bare stille, du venter, og du stoler på. Hvis du prøver at gøre noget ved det, sætter det kontrollen tilbage i din domstol.

Sådan så troen ud i 2. Krønikebog 20 v13: Alle Judæerne stod for Herrens ansigt, også deres kvinder og børn, store og små. Ved ganske enkelt at stå, sagde de til Gud, at det, de stod overfor, var for stort for dem, men de stolede på, at Gud var større end det, som de stod overfor.

Når du har brug for et gennembrud, skal du følge deres eksempel. Vent i tillid.

Refleksion

  • Hvorfor tror du, at du kan have en tendens til at forsøge at holde på kontrollen, selvom du ved, at du ikke kan ændre noget alligevel?
  • Hvad er blevet uoverskueligt i dit liv og gør det svært for dig at vente på, at Gud udfører det arbejde, som du ikke selv kan udføre?
  • Kan du italesætte dit forhold til Gud, sidste gang hvor du så et gennembrud i dit liv?

Bøn
Tak Gud, at du er Gud og jeg er ikke. Jeg beder om, at du vil bevare mig i troen og tilliden til dig og din indgriben. Tak at du kender mig og hvordan jeg har det, i den situation som jeg er i lige nu. Nu beder jeg om, at du vil hjælpe mig til at bede om, at din og ikke min vilje må ske. Amen

 

Må Gud rigt velsigne dig, og velkommen til gudstjeneste på søndag kl. 11:00.
Kulturcentret i Taastrup, Poppel Allé nr. 12.
Tema: Gud helbreder også i dag.

Vi glæder os til at se dig, og rigtig god weekend.

Kærlig hilsen
Michael Jensen