STOP!

2 Kor. 13 v5: Ransag jer selv, om I er i troen! Prøv jer selv! Ved I ikke, at Jesus Kristus er i jer? Ellers står I ikke jeres prøve.

Har du tid til at stoppe op og tænke eller reflektere lidt over din tilværelse, hvad det er, som sker i dit liv, og hvad det i virkeligheden gør ved dig?
Verset siger, at det er vigtigt ikke bare at køre los i hamsterhjulet, men at give sig tid til at mærke efter, hvad tilværelsen gør ved ens tro. Alle kristne bliver udfordret og troen kommer ud for mange slags prøvelser.

Da Moses førte jøderne ud af Ægypten, skulle deres tur til det forjættede land kun have taget et par uger, men i stedet tog det 40 år. De lærte desværre aldrig af deres erfaringer og af de prøver og udfordringer, som de mødte på vejen. Hver gang betød det endnu en tur rundt i ørkenen.
Spørgsmål som ”hvad skete der? hvad fortæller det mig om mig, og hvad kan jeg gøre anderledes næste gang?” kunne havde sparet dem for en LANG ørkenvandring.

Gud ønsker, at vi skal komme igennem livets prøver og vokse i vores tro. Med hans visdom er det muligt for enhver, uanset alder. Modenheden kommer, når du lader Gud lære dig gennem hverdagens oplevelser i livet, hvad der er op og ned. Derfor beder Paulus for os i Fil. 1 v9 – 11: Og det beder jeg om, at jeres kærlighed stadig må vokse og blive rig på indsigt og dømmekraft, så at I kan skønne, hvad der er væsentligt, og være renfærdige og uden anstød på Kristi dag, fyldt af retfærdigheds frugt, som skyldes Jesus Kristus, Gud til pris og ære.

Refleksion

  • Vi har oplevet et ekstraordinært år. Hvad er nogle specifikke oplevelser fra det forløbne år, som du har lært af?
  • Hvordan har du set Gud arbejde igennem dine omstændigheder?
  • Hvad ville du betragte som bevis på modenhed og visdom i dit liv?

Bøn
Tak, Gud, at jeg igennem hele livet kan se hen til dig. Jeg beder dig om hjælp til at forstå din visdom og bruge den i min situation nu. Tak, Gud, at jeg i troen på dig må vokse og blive rig på indsigt og dømmekraft. Jeg beder dig derfor om, at jeg må forstå din visdom, så jeg må se mig selv i dit billede.

Kære City Kirke, tak for sidst. Det var rigtig godt at se jer allesammen sidste søndag. Kulturcenteret i Taastrup er desværre stadig lukket, og derfor samles vi til gudstjeneste, vidnesbyrd og fællesskab igen på Ahornvej 3 i Taastrup, på søndag kl. 11:00. Kom gerne med et frisk vidnesbyrd og tag din egen kaffe med, så gir vi kagen.

Vel mødt
Kærlig hilsen
Michael Jensen