VELKOMMEN I CITY KIRKEN

City Kirken er et åbent, varmt og levende fællesskab af kristne! Vi holder til på Københavns Vestegn, og mødes ugentligt til forskellige anledninger i (primært) Taastrup.

Gudstjeneste hver søndag kl. 11.00
på Ahornvej 3, 2630 Taastrup (i sommerferieperioden)
Alle er velkommen!

Samtidig med gudstjenesten er der børnekirke (3-10 år), dog ikke i juli.

City Kirken er en anerkendt frikirke og arbejder sammen med mange andre kristne, blandt andet igennem Frikirkenet og Baptistkirken.

Her på disse sider kan du læse mere om os, og om at være kristen i det hele taget. Kik under Aktiviteter for at finde vores kalender, eller læs om hvad der er aktuelt på vores Blog.

Du er også altid velkommen til at kontakte os. Kik under Kontakt i menuen ovenfor.

Bedste VEN

Johannes-evangeliet 15 v15: Jeg kalder jer venner

Wow. Hvem er vi, at skaberen af ​​himlen og jorden, Alfa og Omega, ville ønske et venskab med os? Det er helt fantastisk!
Hvad vil det egentligt sige at være ven med Gud?
Han kan kalde os sine venner, men anser du ham for at være din ven?

Nøglen til et venskab med Gud er at beslutte jeg for at tage imod Guds udstrakte hånd. Vil du være ven med Gud? Det vil sige, at du vælger Gud til, ligesom han vælger dig til. Venskab med Gud er som ethvert andet venskab – du skal give dig tid til det. Hvis du ikke får tid til dine menneskelige venner, er de så rigtig dine venner? Du giver dig tid til dine venner og investerer i deres venskab.

2 Mosebog 33 v11: Herren talte med Moses ansigt til ansigt, som det ene menneske taler med det andet.
Mange mennesker kender ikke Gud. De har ikke oplevet hans kærlighed, de ved ikke, hvorfor han gør, som han gør, af den simple grund at de ikke giver sig tid til at kende Gud. Gud er simpelthen for langt væk i deres liv. Gud talte ansigt til ansigt med Moses, så tætte var de. Venskaber har brug for opmærksomhed og prioritering. Her er, hvad Jesus siger om hans tilgang og praksis i sit venskab med dig:
Johannes-evangeliet 15 v13: Større kærlighed har ingen end den at sætte sit liv til for sine venner.

REFLEKSION

 • Har du et venskab med Gud?
 • Har dine erfaringer med ”venner” indflydelse på dit venskab med Gud?
 • Hvad har du brug for, for at bygge et tillidsfuldt venskab med Gud?

BØN
Tak, Gud, at jeg kan komme til dig. Jeg beder om, at min tillid til, at du også vil være min ven, må vokse, og at jeg må stole på, at du aldrig vil slippe eller forlade mig, men at du er med mig alle dage. Jeg ønsker at lægger alt ned for dig, mine drømme, ønsker, kampe, vrede, fristelser, frygt, forvirring og hjertesorg. AMEN

 

Må Gud rigt velsigne dig, og velkommen til gudstjeneste på søndag kl. 11:00 på Ahornvej 3 i Taastrup.

TEMA: KOM OG DRIK

Kærlig hilsen
Michael Jensen

Se hele sommerens program her: Sommer i City Kirken. Se også invitationen til vores kampagne med Peter Gammons d. 9-11. september.

19. august – åbent hus
Vi hygger og griller sammen med vores venner i FAMILIEKIRKEN. Tag selv kød og drikkevarer med, så sørger vi for resten. Åbent fra kl. 17:00 på Ahornvej 3 i Taastrup.

Den nære relation

En nær relation bygger på tillid og åbenhed til andre mennesker, derfor er det vigtigt, at der ikke er barrierer som frygt og angst. Det kan skabe distance og gøre, at man enten bliver aggressiv eller trækker sig tilbage. Måske af frygt for at blive afvist, manipuleret, skuffet eller såret. Det samme kan være tilfældet med ens relation med Gud.

Denne frygt er lige så gammel som menneskeheden. Da Adam og Eva syndede, kom Gud og ledte efter dem, men de skjulte sig, da han endelig fandt dem. Så sagde Adam: »Jeg blev bange og så skjulte jeg mig” 1. Mosebog 3 v10. Folk har gemt sig lige siden.

Du gemmer dig måske ikke fysisk, men du kan skjule dit sande jeg, om hvem du er eller hvordan du har det. Årsager kan der være mange af, KUN DU VED DET.

Men frygt gør dig defensiv og vil skade dine forhold:

Frygt holder dig på afstand af mennesker, i stedet for at være åben og ærlig og lade folk komme tæt på dig.

Frygt gør dig krævende. Jo mere usikker man er, jo mere forsøger man at kontrollere og dominere andre.

Men hvor får man så modet til at tage det første skridt til den nære relation?

Lær at kende GUD. Bibelen siger, at “Gud er kærlighed” 1. Johannesbrev 4 v8 og at “fuldkommen kærlighed driver al frygt ud” 1. Johannesbrev 4 v18. Jo mere du lærer at kende og bygger en nær relation til Gud, jo mindre frygt vil du have i dit liv og det vil smitte af på alle dine andre forhold.

At begynde at åbne sig for Gud og være ærlig om sig selv, er ligesom at træde ud af et fængsel og mærke lys og frisk luft.

REFLEKSION

 • Kender du Gud som kærlighed?
 • Hvordan påvirker frygt dine forhold til Gud og mennesker?
 • I hvilket forhold har du brug for at bede om Guds hjælp til at tage det første skridt mod en dybere relation?

BØN
Tak Gud, at du altid tager det første skridt og elsker mig lige som jeg er. Jeg kæmper ofte med mine relationer. Derfor beder jeg om, at du vil give mig visdom og vise mig hvordan en dyb relation fungerer. Jeg beder om, at du vil vise mig hvordan, hvornår og hvor jeg skal sætte grænse, så jeg kan leve i frihed, uden at skjule mig, AMEN.

 

Må Gud rigt velsigne dig, og velkommen til gudstjeneste på søndag kl. 11:00 på Ahornvej 3 i Tåstrup.

TEMA: Et menneske efter Guds hjerte

På søndag den 7. august er der også fælles frokost efter gudstjenesten.
Kontaktpersoner er Debbie og Simon Svarre.

 

Kærlig hilsen
Michael Jensen

 

Se hele sommerens program her: Sommer i City Kirken

Tid til at mærke efter

Prædikerens bog 5 v19:
De skal ikke altid tænke på deres levedage, for Gud giver dem glæde i hjertet.

Glæde er ofte målt på baggrund af noget andet. Hvad der lykkes, opnås eller bliver givet. Den slags glæde er betinget og kan komme og gå. Gud er ikke afhængig af omstændigheder, han giver os ikke på baggrund af anstrengelser, men han har allerede lagt noget ned i dit hjerte, nemlig evnen til at kunne glæde dig. Hemmeligheden bag glæden er at lære at nyde det, som Gud allerede har givet dig. Det er en gave fra Gud.

I stedet for at blive ved med at gribe efter mere, så vær opmærksom på, hvad du har nu. Åbn dine øjne og værdsæt det, Gud allerede har givet dig, og nyd det, du har.

Du kan spørge dig selv: “Hvad er det, som jeg ikke nyder lige nu?” De fleste af os kommer ind i det, jeg kalder “når og derefter”, ved at tænke: “Altså, når eller hvis det her sker, så vil jeg blive glad.”

En dag tog jeg mig selv i at bruge 20 minutter på at iagttage et pindsvin og en kat i vores have. Det var vældigt underholdende og helt gratis. Bagefter kunne jeg tydeligt mærke glæden i mit hjerte.

Jeg ved ikke, hvad der gør dig glad, men jeg ved, at du har evne til at blive det.
Er det tid til at stoppe lidt op og mærke den glæde, som Gud har lagt ned i dit hjerte?
Jeg tror, at det gælder for alle mennesker, men det er de færreste som ved, at det kommer fra Gud.

REFLEKSION

 • Hvad har Gud velsignet dig med, som du endnu ikke har nydt fuldt ud?
 • Hvad venter du på for at blive glad?
 • Hvornår har du sidst mærket glæden i dit hjerte?

BØN
Kære Gud, tak at der er mere til øjet og øret, end som jeg oplever tilværelsen her og nu. Jeg beder om, at du vil vise mig alt det, som kan bringe glæde frem i mit hjerte. Hjælp mig med at finde glæden i små ting, så jeg kan finde det, som jeg søger. Så jeg beder om, at jeg må lære at se et lykkeligt liv i alle dets uendelige varianter. AMEN

 

På søndag d. 31. juli fejrer vi dåb i City Kirken.
Vi mødes på Ishøj strand og holder dåbsgudstjeneste Kl. 11:00 foran ARKEN, ved ”JÆGERSØEN”.

Vi opmuntrer alle til at tage kaffe / forfriskninger med, samt tæpper og standstole, så vi kan få en hyggelig formiddag sammen. Vel mødt!

Se hele sommerens program her: Sommer i City Kirken

 

Kærlig hilsen
Michael Jensen

Taksigelse til Gud

Ordsprogenes bog 11 v24: Den ene strør ud og får stadig mere, den anden er urimeligt sparsommelig, det fører kun til mangel.

Hvis en landmand går ud og sår korn på en mark, hvad forventer han så, at der kommer ud af det? Vandmelon? Agurker? Nej, korn. Hvad end du planter eller sår, så er det det, du vil få tilbage. Hvor stor høsten er, afhænger af den jord, som du planter i.

Dette er loven om reproduktion, og den gælder for hvert eneste område af dit liv. Lige fra relationer, tjeneste, oplevelser eller økonomi m.m. En anden måde at forklare reproduktionsloven på er denne: Du høster, hvad du sår.

Multiplikationsprincippet siger, at man også altid høster mere, end man sår.

Når du putter et frø i jorden, får du ikke et frø tilbage. Du får et aks med mange korn tilbage. Dette er den eksponentielle kraft, som Gud har etableret i skaberværket. Du får altid mere ud af det, end du lægger i det.

Derfor er derfor altid en overvejelse værd, at tænke på sine handlinger. Hvad sår du?

Prøv at reflektere lidt over denne tekst fra 2 Korinterbrev 9 v6-12:

For husk, at den, der sår sparsomt, skal også høste sparsomt, og den, der sår rigeligt, skal også høste rigeligt. Men enhver skal give, som han har hjerte til – ikke vrangvilligt eller under pres, for Gud elsker en glad giver. Gud magter at give jer al nåde i rigt mål, så I altid i alle måder har nok af alt og endda overflod til at gøre godt som der står skrevet: Han strøede ud, han gav til de fattige, hans retfærdighed består til evig tid. Og han, der forsyner sædemanden med udsæd og med brød til at spise, skal også forsyne jer rigeligt med udsæd, forøge det med mange fold og lade jeres retfærdighed bære rige frugter, så I får rigeligt af alt til al gavmildhed, og det en gavmildhed, som fører til taksigelse til Gud gennem os. Den hjælp, som ligger i denne tjeneste, udfylder nemlig ikke kun de helliges mangler; den er også en rigdom ved at fremkalde manges taksigelse til Gud.

REFLEKSION

 • Hvordan har du set multiplikationsprincippet aktivt i dit liv?
 • Hvad sår du, så du kan modtage det, du gerne vil høste?
 • Hvordan kan din investering fremkalde taksigelse til Gud?

BØN

Tak Gud, at du beskriver dig selv som en god far, som har omsorg for sine børn. Nu beder jeg om, at jeg må have tillid til, at dette også gælder for mig. Tak, at jeg kan sætte min lid til dig og stole på, at du er min forsørger og at du vil møde mig der, hvor jeg har allermest brug for det. Må mine handlinger så til gengæld bringe taksigelse til dig. AMEN

 

Søndag d. 24. juli – Udflugt og fællesgudstjeneste i Nyrup Baptistmenighed
Gudstjenesten starter kl. 10:30, Michael Jensen prædiker.
Efter gudstjenesten vil vi spise frokost sammen.
Nyrup Baptistmenighed står for frokosten og kaffe mm. PRIS 35 kr.
Adressen er Kirkestræde 4, 4296 Nyrup.
Kontaktperson for dagen er: Michael Jensen

Se hele sommerens program her: Sommer i City Kirken

Kærlig hilsen
Michael Jensen

“Meningen med livet”

Paulus’ brev til Filipperne 3 v8: Ja, jeg regner så vist alt for tab på grund af det langt større at kende Kristus Jesus, min Herre.

For enden af regnbuen finder du en krukke med guld, mange leder stadig, men kun få har fundet den.

Paulus forstod, at der her i verden ikke findes noget, som har mere værdi end at kende Gud. Ja, han går så vidt, at han kalder det LANGT STØRRE end alt andet.

Gad vide, hvad det var, som Paulus havde opdaget – en ultimativ rigdom, som fik alt andet til at blegne? Paulus havde opnået meget og havde både status og position, men det kunne heller ikke gøre det for Paulus.

Paulus skriver, at han kender Kristus Jesus. Ordet “kender” betyder indsigt på baggrund af en erfaringsbaseret viden, som leder til forståelse. Der er med andre ord tale om en viden, som var hele hans eksistentielle grundlag for at være menneske og formålet med hans liv. Det var det, som Paulus nu havde fået en forståelse for. ”MENINGEN MED LIVET”. Hvorfor er jeg til? – Hvorfor er du til? Svaret er til at finde. Her er ikke tale om en filosofis spekulation eller litterær kundskab. Paulus udtrykker en total forståelse for, hvordan livet og verden hænger sammen, i det at kende Jesus Kristus.

Salme 46 v11: Stands, og forstå, at jeg er Gud.

Som i alle relationer, så er det noget, som man skal investere tid i.

Travlhed, hvor alle mulige andre ting får fokus, kan ødelægge dine relationer også til Gud. Jeg har for øvrigt aldrig læst noget sted i Bibelen, at det er smart eller et udtryk for at være en god kristen, at have travlt.

For at vokse i dit forhold til Gud og kende ham på et dybere plan, skal du give dig tid til ham og “være stille”. Jeg taler ikke timer men 15-20 minutter kan gøre en forskel, hvor du søger ham. Så skal du se, hvordan alt andet begynder at falde på plads.

REFLEKSION

 • Har du brug for en plan for at være sammen med Gud?
 • Hvilke distraktioner kan holde dig for travl til at have tid med Gud?
 • Hvad tror du, at din fremtidige dig vil få ud af og være taknemmelig for, hvis du giver dig tid til at standse lidt op og begynde at forstå Gud?

BØN

Kære Gud, tak at du har tid til at standse op og lytte til min bøn. Nu vil jeg bede dig om at du vil hjælpe mig til at være stille, så jeg kan lære dig en lille smule bedre at kende, og til at finde ind i din plan og mening med det hele. Tak, at selvom jeg ikke forstår hvad der sker, så er du stadig i kontrol. AMEN

 

Må Gud rigt velsigne dig, og velkommen til gudstjeneste på søndag kl. 11:00 på Ahornvej 3 i Tåstrup.

21. juli – Sommerstævnet på Lindenborg. Vi mødes på Lindenborg ved pølsevognen til frokost og eftermiddagskaffe og tilbringer dagen sammen på sommerstævnet Adressen er Borrevejlevej 26, 4000 Roskilde.
Kontaktperson for dagen er Anita Pedersen.

24. juli – Udflugt til Nyrup Baptistmenighed
Vi kører til Nyrup på Midtsjælland og holder gudstjeneste, Michael Jensen prædiker. Efter gudstjenesten vil vi spise frokost sammen. Nyrup Baptistmenighed står for frokosten og kaffe mm. PRIS 35 kr. Adressen er Kirkestræde 4, 4296 Nyrup.
Gudstjenesten starter Kl. 10:30.
Kontaktperson for dagen er: Michael Jensen

Se hele sommerens program her: Sommer i City Kirken

Kærlig hilsen
Michael Jensen

… en levende frikirke på Københavns vestegn