Sulten

Salmernes Bog 34 v9: Smag og se, at Herren er god.

Sult minder os om, at der er et eller flere behov, som ikke er blevet dækket. Du kan være sulten efter mange ting, på mange måder og der kan være utallige årsager til det. Du kan også vælge at tilfredsstille din sult på forskellige måder, men har så måske oplevet, at du hurtigt bliver sulten igen. Du kan få en oplevelse, som virkelig tilfredsstiller.

At komme sulten til Gud er at være åben for, hvad og hvem Gud er. Du kan føle dig tom, træt og nedbrudt og det, der er værre. JA du kan komme til Gud, nøjagtigt som du er, MEN det er så også her, at det er vigtigt at lade Gud møde dig, som han er. Guds arme er vidt åbne og han ønsker at møde dig, dér hvor du er i dit liv.

En berøring fra Gud kan genoprette ens liv, når man oplever hans godhed. Guds godhed må erfares personligt, “smag og se, at Herren er god”; der kunne også stå “mærk det for dig selv”. Gud kender til alle dine behov og han ved, hvad der virkelig kan møde og tilfredsstille dem. Du kan høre om noget rigtigt god mad, men det er først når du smager på det, at det virkelig tilfredsstiller. Sådan er det også med Gud. “Smag og se, at Herren er god” er en invitation til at tage Gud på hans ord, til at stole på Herren og opleve hans godhed på egen hånd, til at kende Gud personligt og indse, at han elsker os mere, end vi kan forestille os. Invitationen er til dig.

Esajas Bog 55 v2: Hvorfor betaler I penge for noget, der ikke er brød, jeres løn for noget, der ikke mætter? Hør dog på mig, så skal I spise godt og svælge i fede retter.

Johannes-evangeliet 6 v35: Jesus sagde til dem: »Jeg er livets brød. Den, der kommer til mig, skal ikke sulte, og den, der tror på mig, skal aldrig tørste.«

REFLEKSION

  • Har du oplevet en kortvarig tilfredsstillelse, men blev hurtigt sulten igen?
  • Kender du dine dybeste behov?
  • Kan du tage imod Guds invitation til dig?

BØN
Kære Gud, hjælp mig med at leve i din godhed hver dag. Jeg beder om, at jeg må kunne se din godhed udfolde sig i både det sete og det usynlige, i de store øjeblikke og i hverdagen. Herre, tak for alt, hvad du er og gør. Jeg beder om, at jeg må stole på dig, selv når jeg ikke kan forstå, hvad du laver, og til at se din godhed både i og foran mig. AMEN

 

Må Gud rigt velsigne dig, og velkommen til gudstjeneste på søndag kl. 11:00 i Kulturcentret i Taastrup, Poppel Allé nr. 12.

Kærlig hilsen
Michael Jensen