Det næste skridt

Markus 10 v52: Jesus sagde til ham: »Gå bort, din tro har frelst dig.« Og straks kunne han se, og han fulgte med ham på vejen.

At tage nye skridt i sit liv er en spændende udfordring: At flytte, begynde et nyt arbejde, få nye venner eller at begynde at lære noget nyt udvikler os altid som mennesker. Gud ved det og Bibelen giver os en masse muligheder for at prøve noget nyt.

Dit næste skridt kunne være at blive en del af en cellegruppe eller selv starte en ny. Du kunne finde en tjeneste i kirken, invitere en ven med til gudstjeneste, begynde at give økonomisk eller noget helt andet, mulighederne er mange.

For alle starter det med at acceptere Jesus Kristus som Herre og frelser i sit liv og så blive døbt.

Hvis du beder Gud om at hjælpe dig med noget eller tænker “hvordan skal det mon gå? Kan jeg klare det” eller “det har jeg aldrig prøvet før”, så er svaret:

Ef. 2 v10: For hans værk er vi, skabt i Kristus Jesus til gode gerninger, som Gud forud har lagt til rette for os at vandre i.

Gud har skabt dig og forberedt dig til at træde ud i noget, som er din opgave.

Bartimæus var en mand, der kaldte på Jesus i tro og troede, at Jesus kunne helbrede ham. Før Bartimæus mødte Jesus sad han ved siden af vejen. Efter at han havde fået sit syn igen fra Herren, “begyndte han at følge ham på vejen”, Mark 10 v46 – 52.

Hvilken af disse to sætninger beskriver dit liv: At sidde ved siden af vejen, eller følge Jesus på vejen?

Jesus er den vej, vi skal følge, og på den vej kan der komme til at ske en masse spændende ting. Tro er mere end at tro. Tro er mere end at tænke, tale eller have overbevisninger. Tro er også handling, det er bevægelse og aktiviteter som vi træder ud i. Tro er også noget, man gør. faktisk siger Bibelen i Jak. 2 v14: “Hvad nytter det, mine brødre, hvis et menneske siger, han har tro, men ikke har gerninger?”

Her tales der om den tro, som følger med i det at vandre med Jesus og være hans hænder og fødder.

Bartimæus havde ingen anelse om, at Jesus Kristus ville komme forbi hans vej den dag. For ham var det bare endnu en dag. Men Gud gav ham en uventet mulighed og tilbød ham en ny start.

Gud giver dig den samme mulighed. Tag dit næste skridt i troen, før muligheden går forbi dig.

REFLEKSION

  • Sidder du ved siden af vejen eller følger du Jesus på vejen?
  • Hvad udfordrer dig i at tage det næste skridt i tro i dit liv?
  • Hvilket “næste skridt” kalder Gud dig til?

BØN

Tak Gud, at du har skabt mig med et formål, tak for de evner, som du har lagt ned i mig og at jeg er med i dine planer. Hjælp mig til at tro dine ressourcer i mit liv og at jeg er god nok til, at du vil bruge mig. Nu beder jeg om, at du vil åbne mine øjne, så jeg kan se og forstå mit næste skridt. Tak, at du er med mig hele vejen. AMEN

Må Gud rigt velsigne dig og rigtig god weekend. Velkommen til gudstjeneste på søndag
kl. 11:00. Kulturcentret i Taastrup, Poppel Allé nr. 12.
Tema: ”SUK”

Kærlig hilsen
Michael Jensen