”TOTAL KONTROL”

Har du oplevet, at der er noget eller nogen, som påvirker dig i en sådan grad, så du reagerer på en måde, som du på et andet tidspunkt ikke selv ville vælge?

Har du nogensinde sagt: “Du gør mig så sur”? Det er en indrømmelse af, at den anden person har en indflydelse, som kan komme til at styre din adfærd. Den eneste måde at få denne person ud af dit sind og dit hjerte er at få gjort op med det, før hændelsen sætter sig fast i dig og begynder at styre din adfærd.

Hebræerbrevet 12 v15 siger: Se til, at ingen går glip af Guds nåde, at ingen bitter, skadelig rod får lov at sætte skud, så mange forgiftes af den.

Du kender måske til familier eller andre fællesskaber, hvor en bitter person forgiftede hele atmosfæren? Bitterhed smitter, og nogen må bryde med det, hvis bitterhed har fået lov at slå rod i din familie, i relationer eller i kirken.

Kære ven, hvis du ikke får Guds nåde i dit liv, vil livet gøre dig bitter. Hvorfor? For der er synd i verden. Vi lever på en ødelagt planet. Dette er ikke himlen. Onde mennesker slipper af sted med onde ting hele tiden. Livet er ikke fair og det påvirker os alle.

Hvad er midlet, så du og jeg kan leve som frie mennesker, i kontrol af omstændighederne og ikke omvendt? TILGIVELSE

Tilgivelse handler ikke om fairness eller retfærdighed. Det handler ikke om at blive lige, det handler om nåde.

Du tilgiver ikke en person, fordi det er retfærdigt at gøre eller at det betyder, at nu vi slår en streg over det som hændte og bare glemmer det, som om det aldrig var sket. Du tilgiver en person, fordi du vil ikke have, at dit eget hjerte bliver fyldt med bitterhed. Du ønsker ikke at holde fast i såret og hadet. Men i stedet overgiver din sag til Gud. Rom. 12 v17 – 19: Gengæld ingen ondt med ondt; tænk på, hvad der er rigtigt over for alle mennesker. Hold fred med alle mennesker, om det er muligt, så vidt det står til jer. Tag ikke retten i egen hånd, mine kære, men giv plads for Guds vrede, for som der står skrevet: »Hævnen tilhører mig, jeg vil gengælde,« siger Herren.

Tilgivelse er gratis, men den er ikke billig og aldrig nem. Det kostede Jesus livet. Det kostede Gud hans Søn.

Da Jesus døde på korset, med sine arme udstrakt, sagde han: “Fader, tilgiv dem, for de ved ikke, hvad de gør Luk 23:34. Faktisk sagde han med andre ord: “De fortjener det ikke. De ved ikke engang, hvad de laver. Men far, tilgiv dem alligevel, for jeg elsker dem.” Jesus var i fuld kontrol af situationen hele tiden.

At følge Jesu eksempel og leve i tilgivelse i dag, er selv at opleve hans nåde, kærlighed og tilgivelse. Dette er midlet til at helbrede bitterheden, så den ikke får lov at slå rod i os.

REFLEKSION

  • Har du oplevet bitterhed over for nogen, som var svært at tilgive?
  • Hvad har været resultatet af det?
  • Hvad har du brug for, for at overgive din sag til Gud i dag?

BØN

Kære Gud, tak fordi du ikke handler retfærdigt, når du tilgiver mig, men i nåde og kærlighed. Nu beder jeg om, at jeg må kunne tage din lægedom til mig og fuldt ud leve i den tilgivelse, som du viser mig. Tak at du så vil hjælpe mig til at overgive mine sager til dig og gøre mig fri for det, som kan forgifte mine relationer. AMEN

 

Må Gud rigt velsigne dig, og velkommen til gudstjeneste på søndag kl. 11:00.
Kulturcentret i Taastrup, Poppel Allé nr. 12.
Tema: ”Var der noget du glemte?”

Vi glæder os til at se dig og rigtig god weekend.

Kærlig hilsen
Michael Jensen