Bed om ALT

Fil. 4 v6-7: Vær ikke bekymrede for noget, men bring i alle forhold jeres ønsker frem for Gud i bøn og påkaldelse med tak. Og Guds fred, som overgår al forstand, vil bevare jeres hjerter og tanker i Kristus Jesus.

Jeg har igennem livet mødt rigtig mange mennesker. De mest tilfredse mennesker, jeg har mødt, er de mennesker, som taler med Gud om alting. Mennesker, der har et stærkt bønsliv, tager alting til Herren – deres glæder, bekymringer, behov og ønsker mm.

Det er en lykke at kunne gå et sted hen med det, som fylder i ens tanker.

Formlen for lykke er ”Bekymr dig om ingenting men bed om alting”. Det er selvfølgelig nemmere sagt end gjort. MEN det hjælper faktisk at tale med Gud. Oplevelsen af ikke at stå alene kan være utroligt forløsende. Fortæl Gud, hvad du har brug for, også når du ikke synes, at han svarer dig, så fortæl ham det. Bemærk, at det ikke siger: “Bed kun om store ting” eller “Bed kun om ting, du synes er åndelige.” Det siger heller ikke: “Bed om alt undtagen din karriere og sjove ting.” Det siger, at du kan bede om ALT.

Nogle mennesker har en logik, der siger: ”Gud har ting i tankerne ud over mine små problemer. Han er en travl Gud og har fokus på de store ting. Så hvordan skulle han dog have tid til at lytte til mig?” De tror endda, at Gud ville blive fornærmet af deres små anmodninger.

Men sådan er det ikke, Gud har omsorg og plads til alle mennesker, også dig. Du har måske for travlt til Gud og for travlt til at bede, men Gud har aldrig for travlt til dig. Det betyder, at du kan tale med ham om alt i dit liv: Relationer, arbejde, sundhed, økonomi, både de gode og de svære ting. Kort sagt, så elsker Gud at tale med dig.

REFLEKSION

  • Er bøn en samtale eller en pligt for dig?
  • Er der ting, som du tøver du med at tale med Gud om?
  • Hvad gør det ved dig, at kunne bede?

BØN
Tak Gud, at der ikke er noget, som du ikke vil lytte til. Gud, jeg har brug for din fred, som dit ord taler om, så jeg beder om at kunne have tillid til, at du har omsorg for mig og alle mine forhold. Herre, du kender til mine ønsker og til mine bekymringer, så jeg beder til dig med taknemlighed, fordi du har en løsning på det hele. AMEN

 

Må Gud velsigne dig med en rigtig god weekend og velkommen til gudstjeneste på søndag kl. 11.00
Taastrup Kulturcenter, Poppel Allé 12, i Taastrup

Kærlig hilsen
Michael Jensen