SOS

Kære City Kirke
På søndag samles vi til gudstjeneste og efterårshygge i HUSET på AHORNVEJ 3 i Tåstrup kl. 11:00. Kom gerne med et friskt vidnesbyrd.

Har du nogensinde stået i situation, som du ikke vidste, hvordan du skulle kunne komme ud af eller tackle?

Men må jeg spørge dig, hvor let er det for dig at bede om hjælp?

Bibelen er fuld af situationer, hvor mennesker havde brug for hjælp. Adam og Eva efter paradisets have, for nu at nævne nogle, som vi alle kender. Igennem Bibelens mange beretninger ser vi, at det ikke altid er lige nemt for mennesker at bede om hjælp og derfor ser vi også mennesker, som så forsøger at klare tingene selv og resultatet deraf. Abraham, som fik et barn udenfor sit ægteskab, Moses, som slog et andet menneske ihjel, eller en lang række af jødernes konger, som i svære tider mistede kontakten til Gud. Hvorfor?

Du tænker måske, at hvis du beder om hjælp eller forbøn, så tror folk, at du er svag eller på en eller anden måde er mindre perfekt end det image, som du kan lide at projicere. Dette kan ofte hindre os i at bede om hjælp og gør så, at vi sidder fast og ikke kommer videre.

Men Bibelen siger, at Gud altid er parat til at gribe ind og komme os til hjælp. I Salme 18 v28 – 30 står der: Du frelser de hjælpeløse, du ydmyger de hovmodiges blik. Du lader min lampe lyse, Herre, min Gud spreder lys i mit mørke. Ved din hjælp stormer jeg volde, ved min Guds hjælp springer jeg over mure.

Det betyder, at vi som mennesker må erkende, at vi har brug for hjælp. Det kræver ærlighed og ydmyghed at indrømme sine behov, og så vilje til at handle på Guds vejledning.

REFLEKTION

  • Hvor let eller svært har du ved at bede andre om hjælp?
  • Hvordan har du oplevet, at Gud har hjulpet dig før?
  • Har du brug for at få tilliden genoprettet igen?

BØN
Kære Gud, tak at du er den, jeg altid kan komme til. Jeg beder om, at du vil sprede dit lys ind i mit mørke i dag. Tak, Gud, at du ser, hvad jeg har brug for og tak, at jeg med din hjælp kan springe over den mur, som jeg står overfor. Nu beder jeg om, at du vil hjælpe mig til at have tillid til, at alt, hvad jeg behøver at sige til dig, er HJÆLP. AMEN

 

På søndag samles vi til gudstjeneste og efterårshygge i HUSET på AHORNVEJ 3 i Tåstrup kl. 11:00. Kom gerne med et friskt vidnesbyrd.

Kærlig hilsen
Michael Jensen