TAKNEMMELIGHED

1. Thess. 5 v18 Sig tak under alle forhold; for dette er Guds vilje med jer i Kristus Jesus.

Mange mennesker vil gerne vide, hvad Guds vilje er for deres liv. Men at være taknemmelig under alle forhold er som regel ikke det første, som man tænker på. Gud vil gerne vise os det næste skridt, men ønsker, at vi lærer det første, før han viser os det næste. Her er trin eet: Vær taknemmelig, det er Guds vilje.

Vær først taknemmelig for det, Gud allerede har givet dig – dit liv, frihed, mad, et fællesskab, evner osv. Alt hvad vi har er en gave fra Gud og vi kan være taknemmelige for det hele.

Når Bibelen så siger, at vi kan sige tak under alle omstændigheder, så bemærk, at det ikke er det samme, som at sige tak for alle omstændigheder. Der er en stor forskel. Der er da mange ting i livet, som du ikke skal være taknemmelig for. Der er da rigtig mange ting, som der sker i denne verden og i ens tilværelse, som aldrig har været Guds vilje.

Der er meget ondt i verden, og i disse tider kan du se eller opleve mere af det, end du har lyst til. Men Gud er større end alle disse ting tilsammen, han kan løfte os ud af smerte eller igennem den. Gud kan forvandle omstændigheder og bringe velsignelser ud af lidelse. Han forvandlede korsfæstelsen til opstandelse.

Svære tider vil ikke vare evigt. Paulus siger i Rom. 8 v18 Jeg mener nemlig, at lidelserne i den tid, der nu er inde, er for intet at regne mod den herlighed, som skal åbenbares på os.

Taknemmelighed er at vide, at i troen på Jesus Kristus som din personlige Herre og frelser, så er Gud med dig i og under alle dine forhold her og nu.
Du kan bede til Gud med taknemmelighed, for han vil aldrig slippe eller forlade dig. Den tid, som er her og nu, er ikke konstant, men det er evigheden.

Refleksion

  • Midt i dine omstændigheder lige nu, hvad kunne du takke Gud for?
  • Har du før set, at Gud har vendt dårligt i dit liv til det gode?
  • Hvordan former taknemmelighed den måde, du ser dit liv på?

Bøn
Kære Gud, tak at jeg, her og nu, kan tale med dig. Tak, at jeg kan være ærlig med dig og at jeg aldrig behøver at være alene i mine omstændigheder. Tak for alt det, som du allerede har gjort og for alt det som du kommer til at gøre. Så jeg beder om, at du vil hjælpe mig til at få øje på de ting, som jeg kan være taknemmelig for. AMEN

 

Må Gud rigt velsigne dig, og velkommen til gudstjeneste på søndag kl. 11:00.
Kulturcentret i Taastrup, Poppel Allé nr. 12.
Tema: FANGET AF FORTIDEN

Vi glæder os til at se dig og rigtig god weekend.

Kærlig hilsen
Michael Jensen