JA-mennesker og NEJ-mennesker

Ordsprogenes Bog 29 v25
Menneskefrygt kan sætte fælder, men den, der stoler på Herren, er i sikkerhed.

Enhver, der nogensinde har forsøgt at gøre noget godt, er på et tidspunkt kommet ansigt til ansigt med en nej-siger.

Da Moses førte israelitterne gennem ørkenen, klagede folket: ”Vi skal dø! Vi vil tilbage til Egypten!”
Da John F. Kennedy sagde, at USA ville sende en mand til månen, sagde mange mennesker, at det aldrig kunne lade sig gøre.
Hvis disse mennesker havde ladet nej-sigerne tage modet fra dem, forestil dig så hvor verden ville have været i dag! Men de er ikke Gud, så behandl deres mening derefter.

Nogle mennesker er blevet deaktiveret af andres meninger, og er ikke engang klar over det. Andre er blevet afhængige af andres godkendelse.

Men overvej en anden oversættelse af Ordsprogene 29 v25: “Det er farligt at være bekymret for, hvad andre synes om dig, men hvis du stoler på Herren, er du i sikkerhed”.

Andre menneskers meninger kan fjerne dig fra Guds hensigt med dit liv.
Når du lægger større vægt på andres meninger end på Guds mening, forbliver du på sidelinjen, når Gud vil have dig med i spillet. Du bliver låst inde i et fængsel med frygt.
Lad det ikke ske, slip din frygt, og stol på Guds vision for dit liv. Han er din største støtte.

Refleksion
Har du oplevet, at en nejsiger forhindrede dig i at forfølge en drøm?
Hvad lærte du af den oplevelse, og hvad ville et Ja-menneske have sagt i stedet?
Hvilken drøm eller vision har Gud givet dig, som du kan begynde at forfølge i tillid til Guds løfte om sikkerhed?

 

Kol. 1 v3 – 6 Vi takker altid Gud, vor Herre Jesu Kristi fader, når vi beder for jer; for vi har hørt om jeres tro på Kristus Jesus og om jeres kærlighed til alle de hellige, udsprunget af det håb, som venter jer i himlene. Det har I hørt om i sandhedens ord, evangeliet, som nu er hos jer, sådan som det i hele verden bærer frugt og vokser, ligesom også hos jer, fra den dag I hørte det og lærte Guds nåde at kende i sandhed.

BØN
Tak, Gud, at du har skabt mig med et formål. Hjælp mig til at gøre mig fri for frygt for andres negative tænkning om mig eller det, som du kalder mig til. Jeg beder dig derfor om, at jeg må lære at stole på, at du er min sikkerhed, når jeg træder ud i det. AMEN

Må Gud rigt velsigne dig, og rigtig god weekend!

Kærlig hilsen
Michael Jensen

Velkommen på søndag til en anderledes online-gudstjeneste, som vi håber må velsigne dig. Du skal ind på https://www.citykirken.dk/online-soendage