Hvad ønsker du dig i virkeligheden?

Fil. 4 v6: Vær ikke bekymrede for noget, men bring i alle forhold jeres ønsker frem for Gud i bøn og påkaldelse med tak.

Vi er ved at være på den tid af året, hvor vi alle på et eller andet tidspunkt vil forholde os til dette spørgsmål: Hvad ønsker jeg mig i virkeligheden? Alle mennesker har ønsker og behov, ikke kun til jul. Det store spørgsmål er så bare, hvem kam møde disse ønsker og behov?
En af de største årsager til skænderier i en familie, med venner eller på arbejde er, at man forventer, at folk udfylder behov i ens liv, behov som kun Gud kan møde. Dette er ofte mest åbenlyst i ægteskabet, men det er sandt i enhver relation. Du finder mennesker, du kan stole på, som kender dig godt, og så begynder man at se hen til dem, for at holde sig følelsesmæssigt og åndeligt opfyldt.

Det er almindeligt, at folk gifter sig og synes, at deres ægtefælle skal og vil opfylde alle deres behov. Når alt kommer til alt, komplementerer I jo hinanden, ikke? Men det er bare urealistisk, uretfærdigt og giver kun en masse frustration! Din ægtefælle er ikke Gud. Din bedste ven er ikke Gud. Dine kolleger er ikke Gud. Ingen af dem kan sørge for dig som Gud kan. De er brudte mennesker, ligesom dig og mig! Kun Gud kender til dine dybe behov og er i stand til at møde dem.
Måske er det tid til at ændre dine forventninger, så din frustration ikke fører til mere konflikt i dine forhold. Så hvad skal du gøre i stedet? Bibelen siger, at tretvundet snor brister ikke så let. At få Gud med i alle livets forhold, og ikke kun lejlighedsvist, er en fantastisk mulighed for at opleve tilfredshed og en holdbar tilværelse. Måske starter det med, at du tager imod hans største gave til dig eller at du kommer tilbage til den relation og det fællesskab, som du engang havde med Gud. Måske handler det om igen at opleve hans kærlighed, hans omsorg og ønske om at velsigne dig der, hvor du er nu, og så igen have tillid til ham. Så siger Bibelen, at du ikke behøver at bekymre dig om noget som helst.

Hvis du har et behov, skal du ikke først se på din ægtefælle, din ven eller en anden for at få dem til at udfylde det. Gå først til Gud. Han ved allerede, hvad du har brug for! Han er klar til at lytte til dig, du skal bare spørge.

Hvilket behov ønsker du, at Gud skal møde i dit liv?
Hvordan har dine bønner afspejlet din tillid til ham til at dække de behov?
Hvorfor tror du, at Gud vil have dig til at bede om dit behov med taksigelse, når han allerede ved, hvad du har brug for?

Bøn
Tak, Gud, at du er den som kender mig bedst af alle. Tak, at du er den, som ved bedst af alle, hvad jeg trænger til. Jeg beder dig om hjælp til at have tillid til din omsorg for mig, og at stole på din visdom frem for min egen. Tak, at du hører alt det, som jeg fortæller dig. Amen

Rigtig god weekend og Gud velsigne dig, vi ses til gudstjeneste på søndag kl. 11.00 i Taastrup Kulturcenter, Poppel Allé 12 i Taastrup.

Vi skal fejre advent og tænde det første lys.

Kærlig hilsen
Michael Jensen