Frihed

Jesus siger i Joh. Ev. 8 v32:
I skal lære sandheden at kende, og sandheden skal gøre jer frie

Frihed er vel et af de største ønsker for alle mennesker. Ingen har lyst til at være bundet eller fanget. Derfor har det enorm betydning at finde ind til det, som frigøre. Verset i Johannes Ev. taler om, at der er en sandhed, som kan sætte mennesker i frihed. Måske tænker du, at der er mange ting, der er sande men de frigør dig ikke. Du kunne læse alle de nyeste selvhjælpsbøger, men det frigør dig heller ikke.

Den eneste sandhed, der frigør dig, er sandheden i Guds ord: “Du vil kende sandheden, og sandheden vil frigøre dig” siger Jesus til os. Mange mennesker kan citere dette vers, men ikke alle forstår, at det, det taler om og som gør mennesker frie, er en personlig erfaring med den sandhed, som står beskrevet i Guds ord.

Kong David forstod, hvor vigtigt Guds ord er. Der var en tid, hvor han havde så mange fjender, at han faktisk var en flygtning. Han løb for sit liv og gemte sig i huler. Men uanset hvad der skete, fodrede han sig selv med Guds sandhed.
Salme 119 v105 er en af salmerne, som han skrev i løbet af denne tid, hvor han skriver:
“Dine ord er en lygte for min fod, et lys på min sti”.

Når du ser dig omkring på ting i verden, er det let at blive modløs, hvis du ruller gennem nyhederne. Men når du fylder dit sind og tanker med sandheden i Guds ord, vil du få et større håb og et bedre perspektiv på dit liv og den verden som du er en del af. Selv når du er i en krise og løber fra dine fjender.
David siger i salme 119 v97, “hvor elsker jeg din lov, jeg tænker over det hele dagen.” Det kan være lidt af en udfordring at prøve at tænke på Guds ord hele dagen. Det jeg tror, David siger til os er, hav Guds sandhed med dig overalt, hvor du er i din hverdag. Det kommer naturligt for nogen, men ikke for alle. Hvis du har det ligesom mig, ja så glemmer du alt for hurtigt Guds løfter og sandhed til dig. Kæmper du med at huske på Guds sandhed, så kan du starte et sted.

Prøv at starte din dag med Guds ord. Brug 10 minutter på at læse Bibelen om morgenen, og så kan du bede Helligånden om at hjælpe dig med at huske hvad du har læst, når du har brug for det.

Prøv at overveje dette:
Hvordan tror du, at det at kende Guds sandhed kan få en frigørende effekt på dig?
Kunne du finde 10 minutter om morgenen til at læse om Guds sandhed?
Hvad betyder det, at du fodrer dit sind og tanker med Guds ord? Med hvilke andre ting – godt eller dårligt – fodrer du dit sind og tanker med og hvilken effekt har det på dit liv?

Bøn
Kære Gud, der er så mange, der har sagt, at de fortalte mig ”sandheden”. Desværre viste det sig ikke altid at være sandt. Derfor kan det være svært at tro på din sandhed til mig. Jeg ville ønske, at jeg kunne tage imod din sandhed til mig og opleve den frihed som du taler om, i mit liv. Så jeg beder om at kunne tage imod den et lille skridt ad gangen. Amen

PS: Kender du, den bibel-app, som hedder youversion? På den finder du bl.a. også danske oversættelser af bibelen samt dagens vers m.m.

Rigtig god weekend og Gud velsigne dig, vi ses til gudstjeneste på søndag kl. 11.00 i Taastrup Kulturcenter, Poppel Allé 12, i Taastrup – hvor vi bl.a. skal fejre nadver sammen.

I Kulturcenteret skal man nu bære mundbind/visir, når man bevæger sig rundt. Man må først tage mundbindet af, når man sidder ned. Der er nogle undtagelser: Børn under 12 år er undtaget, ligesom der kan være medicinske årsager til undtagelser. Dem, der medvirker “oppe foran” ved gudstjenesten (lovsangsgruppen/præsten) er også undtaget, og vil holde særlig god afstand imens. Vi er fælles om at huske og overholde de nye restriktioner.

Kærlig hilsen Michael Jensen