At leve med sin overbevisning

Hebr 11 v23 – 26: I tro blev den nyfødte Moses holdt skjult af sine forældre i tre måneder, fordi de så, at den lille dreng var dejlig, og de lod sig ikke skræmme af kongens befaling. I tro nægtede Moses, da han var blevet voksen, at lade sig kalde søn af Faraos datter. Han ville langt hellere lide ondt sammen med Guds folk end for en kort tid opnå en syndig nydelse og han regnede Kristi forhånelse for en større rigdom end Egyptens skatte, for han havde lønnen for øje.

Hvad kan vi lære af Moses? Måske dette:
At der er et klart formål med alles liv og derfor er det vigtigt at vælge at være den, som Gud har skabt dig til at være, og leve i det Gud viser dig. Der vil altid komme nogle udfordringer men det vil oftest være kortvarigt. Gud havde et formål med Moses liv, det har Gud med os alle sammen, også med dig.
Moses fandt ud af, hvad der betød mest for ham. At der var en dybere mening med hans liv og det ændrede hans værdier og valg.
Hvad betyder mest i dit liv? Hvad er de øverste tre eller fire værdier som du kan få øje på?
At leve med en overbevisning kan hjælpe en igennem svære tider, det giver fokus og fundament og retning. I tilværelsen kan meget hurtigt ændres eller vise sig at være skrøbeligt. Derfor er at vigtig have nogle stærke holdepunkter i ens liv. Ting du kan holde fast i, når tilværelsen bliver udfordret.
Moses valgte Guds værdier. Han blev overbevist om, at Gud havde noget langt mere holdbart og værdifuld for ham, end al den rigdom og position, som Ægypten kunne tilbyde ham.
Hvis du ikke bestemmer, hvad der er vigtigst i dit liv, vil andre mennesker altid forsøge at beslutte det for dig. De vil skubbe dig i deres retning og forsøge at overbevise dig om, hvordan du skal leve dit liv. Men du er alt for vigtig og værdifuld til at eksperimentere med, dit liv har formål og mening.

Jeg tror, at personen, som skrev salme 139 havde fanget det, når han skriver i vers 16 – 18:

Da jeg endnu var foster, havde du mig for øje; alle dagene stod skrevet i din bog, de var formet, før en eneste af dem var kommet. Hvor er dine tanker dyrebare for mig, hvor stor er dog summen af dem, Gud! Tæller jeg dem, er de flere end sandet, bliver jeg færdig, er jeg stadig hos dig.

Prøv at overveje dette.

  • Hvad er de tre vigtigste værdier i dit liv?
  • Hvordan former disse tre værdier den måde, du tænker og lever dit liv på
  • Er dine værdier i overensstemmelse med Guds sandhed om dig?

En bøn

Tak Gud, at jeg kan søge dig midt i kaos. Jeg beder om hjælp til stole på din hjælp og indgriben. Tak at der er frihed i din sandhed, men hjælp mig med at forstå, hvad det betyder i min situation.

Rigtig god weekend og Gud velsigne dig, vi ses til gudstjeneste på søndag kl. 11.00 Taastrup Kulturcenter, Poppel Allé 12, i Taastrup. Tema ”Ingen skal stå alene”.

Kærlig hilsen Michael Jensen