City Kirken og KIT hjælper flygtningebørn i Athen

“I går ledsagede jeg en afghansk uledsagede dreng på 14 år, der kun var i ført en jogging-bluse og rystede over hele kroppen efter at have overnattet i en af parkerne i Athen. Der har de seneste dage været en række tilfælde af flygtninge, der er omkommet af forfrysninger, heriblandt en afghansk dreng, der forrige nat døde af forfrysninger i parken.” Sådan skriver Patricia Kirk på sin blog.
Situationen er kaotisk grundet det kolde vejr de seneste dage, og som prognoserne ser ud fortsætter de lave temperaturer i næste uge. City Kirken og KIT (Kirkernes Integrationstjeneste) ønsker derfor at videresende nødråbet fra Greek Council for Refugees og starter en indsamling af soveposer til de mange hjemløse – heriblandt rigtig mange uledsagede flygtningebørn, der lige nu er i reel fare for at dø.
Kenneth Brant Hansen, der er projektleder på Greek Council for Refugees i Athen sender følgende nødråb:

“Grækenland og Athen oplever i øjeblikket usædvanlige lave temparaturer (omkring frysepunktet). Det har dramatiske konsekvenser for det stigende antal hjemløse, og de første dødsfald er allerede blevet registeret. De mest udsatte er de flygtninge og indvandrere, der for nyligt er ankommet til Graekenland og som ikke har mulighed for at blive indkvarteret i de få og overfyldte centre. De er henvist til at bo i parker og forladte huse. Blandt dem ser vi et stigende antal uledsagede børn ned til 10-12 års alderen, som prøver at klare sig. De har især brug for øjeblikkelig hjælp”.

Du kan give en sovepose ved at indbetale 30 euro (225 kr.) til følgende konto:

Reg. nr. 1671 konto nr. 996645 – mærk ’Athen – sovepose’
Gaven er fradragsberettiget jf. ligningslovens §8A efter gældende regler.